Sonic The Hedgehog is in de App Store

SEGA heeft de game Sonic The Hedgehog uitgebracht voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sonic
SEGA was van plan om meer games voor de iPhone uit te brengen. Na Super Monkey Ball brachten ze nog één andere game uit (Columns Deluxe), maar daarna bleef het stil… Tot vannacht, want opeens was daar Sonic The Hedgehog, de bekende spelfiguur uit vele SEGA-games.

Bij deze game heb je een transparante D-Pad tot je beschikking, onderin het scherm. Vergeleken met de eerdere ports die voor de game zijn uitgebracht is het eigenlijk een teleurstelling: de framerate is niet goed en door de knoppen onderin zie je de graphics niet altijd even scherp. In feite is het niet meer dan de Genesis-ROM met daarom heen een officiële Sega-emulator. Eigenlijk zou Sega op deze manier veel meer games uit moeten brengen; er is belangstelling genoeg voor.

sonic hedgehog

Er is ook een alternatieve weergave mogelijk, zonder de transparante bedieningsknoppen en in de originele resolutie van 320 x 224 pixels. Dat ziet er strakker uit, maar de framerate kan nog steeds beter. Je kunt het geluid van de game uitschakelen om de performance te verbeteren, maar dat zou niet nodig moeten zijn. De game presteert ook beter op de iPod touch 2G dan op de oudere hardware.

De game zelf bestaat uit rennen en springen (run & jump). De game onthoudt waar je gebleven bent, als je halverwege de game moet afbreken. De game is zowel in de Amerikaanse als in de Nederlandse App Store te vinden.

Downloaden: Sonic the Hedgehog (€4,99)

Via: Touch Arcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:42
Categorie Games
Onderwerp hedgehog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.