TurboSum voor iPhone: ingewikkelde formules berekenen

Met de wiskunde TurboSum app voor iPhone kun je op een eenvoudige manier complexe formules en sommen maken, opslaan en berekenen.

TurboSumMet de nieuwe TurboSum app kun je complexe formules en sommen opstellen, beheren en berekenen. De app laat je eenvoudig formules invoeren, zodat je nooit meer tussentijdse resultaten hoeft op te schrijven en typefouten makkelijk herstelt. TurboSum heeft een wetenschappelijke rekenmachine en is handig voor mensen die bijvoorbeeld wiskunde, statistiek of techniek studeren. Alle veelvoorkomende wiskundige symbolen en functies zijn beschikbaar. Volgens de ontwikkelaar kan de app een prettig hulpje zijn bij het programmeren en het berekenen van ingewikkelde productvoorwaarden.

TurboSum definieert elke term som met behulp van symbolen, functies, variabelen en constanten. Ook kun je enkele en dubbele sommen invoeren en heeft de app een aangepast en vereenvoudigd toetsenbord. Iedere formule kun je opslaan om later nog eens te gebruiken en ieder berekend resultaat kun je meteen kopiëren om elders op je iPhone op te slaan of te delen. Naast de ingewikkelde sommen kun je TurboSum ook gebruiken voor eenvoudige calculaties, maar het gevaar is dat je wordt overdonderd door de veelheid aan functies. Daarom is het maar goed dat TurSum qua ontwerp voor een rustige interface en weinig poespas heeft gekozen. Het onderwerp is immers al ingewikkeld genoeg.

Vanwege de start van het nieuwe semester is TurboSum is tijdelijk €0,99. Een alternatief voor TurboSum is de uitgebreide PCalc app; die heeft een zeer volledige wetenschappelijke rekenmachine, maar kost wel €8,99.

Downloaden: TurboSum (€0,99, iPhone, iOS 7.0+)

sommenuitkomst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2013, 12:56
Categorie Onderwijs
Onderwerpen calculator, rekenen, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.