Mentio voor iPhone: iTunes-verlanglijst voor muziek, media en apps

Mentio voor iPhone is een soort iTunes Wish List. In de app kun je een verlanglijst van apps, films en media maken en iTunes-items kopen.

mentioWanneer je voor een bepaalde film, muziek-album of populaire app wil sparen is het wel zo handig als je deze items nog kan terugvinden – in je hersenen danwel ergens anders – tegen de tijd dat je voldoende geld hebt. Mentio is een nieuwe app die je daarbij wil helpen. In de applicatie kun je een verlanglijst aanleggen door in iTunes en de App Store media te zoeken, op te slaan en te kopen. Het verschijnen van Mentio komt amper een dag nadat Apple iTunes 11.1.4 beschikbaar heeft gesteld. Die update had ervoor moeten zorgen dat je iTunes Wish List zichtbaar is terwijl je naar je bibliotheek kijkt, maar uit tests bleek dat de verlanglijst nog niet te zien is. Mentio is in feite een alternatief voor het gebruiken van je Wish List; je moet er alleen voor kiezen om liever vanuit een app lijsten te maken en items te kopen.

overzichtHet eenvoudige Mentio heeft zowel lichte als donkere thema’s en laat je wensen met vrienden delen. Onder ieder item dat je hebt toegevoegd lees je een kleine samenvatting van het product. Bijvoorbeeld de beschrijving van een film. Weer daaronder zie je een koop-knop die je kan gebruiken als je tot aanschaffen wil overgaan. Al met al zijn er nog wel wat kanttekeningen bij Mentio te plaatsen. Zo is het nog niet mogelijk om lijsten te exporteren en vragen we ons ook af of Mentio zo handig is voor het onthouden van apps. Vaak leer je over een nieuwe app via een app-review ergens online. Als je een app uit zo’n artikel op een verlanglijst wil zetten hoef je alleen de applink in het artikel aan te klikken, om eenmaal in iTunes alleen nog voor verlanglijst te kiezen. In plaats daarvan Mentio opstarten en een nieuwe zoekopdracht naar de app beginnen lijkt ons eigenlijk meer werk.

Daarentegen zijn er wel een aantal dingen voor een app als deze te zeggen. Zo ziet Mentio er prettig uit en biedt de applicatie wel een fijnere zoekervaring dan de iTunes Store onder iTunes 11. Over het navigeren in iTunes Store zijn immers nog steeds veel mensen ontevreden. Bovendien kan Mentio erg handig zijn als je apps en media wil kopen met behulp van een iTunes Gift Card. Wanneer je baalt van de Itunes Store en je liever verre van de Wish List houdt is Mentio dus zeker een euro waard.

Over de Wish List in iTunes: de verlanglijst is al een tijd in iTunes te bekijken, maar stond hiervoor alleen in de iTunes Store. Door de functie ook in je bibliotheek te tonen probeert Apple je meer te herinneren aan je gewilde apps, muziek en andere aankoopwensen. Althans: dat lijkt de bedoeling. Tijdens een korte test zagen we nergens de apps en muziek in onze Wish List staan, een probleem dat meerdere lezers lijken te hebben.

Downloaden: Mentio (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2014, 13:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.