Baldur’s Gate II: Enchanced Edition voor iPad verschenen

Beamdog heeft Baldur's Gate II: Enhanced Edition uitgebracht voor de iPad. Het betreft een opgepoetste versie van het origineel.

Baldur's Gate II iconDe App Store is een diepgravend rollenspel rijker: Beamdog heeft vannacht namelijk de iOS-versie van Baldur’s Gate II: Enhanced Edition uitgebracht voor de iPad. Het betreft een verbeterde versie van de originele game die in 2000 verscheen voor de pc. Spelers gaan op avontuur met een groep helden, waarin de wereld doet denken aan menig fantasyfilm en de gevechten spelers van Dungeons & Dragons bekend zullen aanvoelen.

Baldur’s Gate II voor iOS bevat alles uit het originele spel, plus het extra verhaal van uitbreidingspakket Throne of Bhaal. Ontwikkelaar Beamdog heeft daarnaast nog flink wat extra content aan de game toegevoegd. In deze compleet gereviseerde editie is de resolutie opgekrikt om de iPad te ondersteunen en zijn aardig wat spelomgevingen opnieuw vormgegeven. De multiplayermodus van het origineel op de pc werkt ook op de iPad.

Baldur's Gate 2 iOS

Beamdog bracht eerder ook al een iPad-versie van de eerste Baldur’s Gate uit, die op vergelijkbare wijze was opgepoetst en uitgebreid. Hoewel dit tweede deel alweer bijna 14 jaar oud is, staat het spel nog steeds te boek als één van de meest diepgravende rollenspellen ooit. De games werden beide origineel ontwikkeld door BioWare, de gamestudio die inmiddels onder EA werkt aan Mass Effect en Dragon Age. Beamdog kreeg de rechten in handen en kon daarom een aangepaste versie uitbrengen.

Baldur’s Gate II op de iPad belooft voor de meest fervente spelers tientallen uren aan speelplezier. Gevechten vinden in real-time plaats, maar door op ieder gewenst moment te pauzeren heb je de vrijheid om rustig over je strategie na te denken. Zoals je van rollenspellen gewend bent groei je naarmate het spel vordert in level en krijg je de vrijheid om een personage naar jouw smaak aan te passen. Voordat je begint moet je alleen wel accepteren dat het een inmiddels wat ouder spel is: zelfs opgepoetst ziet Baldur’s Gate II er vrij klassiek en traditioneel uit.

Downloaden: Baldur’s Gate II: Enhanced Edition (€13,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 9:37
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.