Meepo: iPhone-app pusht als contacten LinkedIn in de buurt zijn

Meepo is een nieuwe iPhone-app waarmee je pushmeldingen kan ontvangen als een contact op LinkedIn in de buurt is, net als Sonar.

Meepo iPhone LinkedIn contacten pushenHighlight probeerde het voor Facebook-leden en werd geen groot succes. Sonar probeerde het eerder met LinkedIn, maar richtte zich op beurzen en bijeenkomsten en verkleinde daarmee zijn eigen doelgroep. Meepo is een gloednieuwe iPhone-app die opnieuw een locatiefunctie aan LinkedIn koppelt. Als je ingelogd bent in Meepo, krijg je een pushbericht als iemand van je LinkedIn-contacten in de buurt is. Behalve als je dat niet wilt. In de app kan je uitgebreid groepen aanmaken en beheren met verschillende instellingen.

Je moet je aanmelden met telefoonnummer in Meepo, waarna je een code krijgt opgestuurd die je invoert om je te registeren. Daarna moet je de app uiteraard nog aan LinkedIn verbinden. Je contacten worden op een rij gezet door de applicatie en standaard toegevoegd aan de groep LinkedIn. Bij elke groep en ook die, kan je instellen dat je pushberichten ontvangt als iemand in de buurt is, dat je anderen een notificatie verstuurt dat jij in de buurt bent en bepaal je de afstand waarin je anderen benadert. Die staat standaard op een halve kilometer, maar kan je net zo makkelijk veranderen.

Behalve het overzicht van al je LinkedIn-contacten, is er ook een instelling voor alle andere gebruikers van de app, waarbij je eveneens de verschillende waarden kan instellen. Helaas is het niet mogelijk om gebruikers te zoeken op steekwoorden of, zoals het zo hip is in LinkedIn de laatste tijd, endorsements. Daar liggen kansen voor een volgende versie van Meepo.

Meepo LinkedIn contact op kaart Meepo LinkedIn contact opnemen

Het verkennen van anderen in de buurt en het versturen van je locatie is een batterijverslindende bezigheid en dat is de voornaamste reden dat Highlight geflopt is. Net als na een update van die app, heb je ook in Meepo een knop onder handen waarmee je de zoekfunctie kan pauzeren. Vreemd genoeg worden daarmee de pushberichten stopgezet, maar vraagt de app nog steeds je locatie. Je kan aangegeven hoeveel uur de dienst wordt gepauzeerd en kan ook dagelijkse automatische pauzes instellen. Zo kan je zelfs invoeren dat je elke dag alleen tijdens het koffie drinken ‘s ochtends – bijvoorbeeld – op zoek gaat naar netwerkers in de buurt. Als Meepo die functionaliteit uitbreidt naar het deactiveren van de locatie, kan de app vast een plekje in de markt veroveren. Nu maakt het onbegrijpelijk genoeg, dezelfde rare keuze als Highlight en Sonar.

Downloaden: Meepo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 17:07
Categorie Navigatie
Onderwerpen linkedin, sociale netwerken, sonar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.