Sweatshop: iPad-game uit kritiek op slechte werkomstandigheden

Het iPad-strategiespel Sweatshop HD Premium uit kritiek op de werkomstandigheden in bepaalde fabrieken.

Sweatshop HD 1iPad-games worden vaak in elkaar gezet om de speler te vermaken, maar soms proberen ontwikkelaars ook een eigen boodschap mee te geven. Zo ook in het pas verschenen Sweatshop HD Premium, een iPad-versie van de Flashgame die afgelopen jaar verscheen. In het spel ben je een manager van een ‘sweatshop’, waar personeel zoveel mogelijk schoenen in zo min mogelijk tijd moeten produceren. Door jou de winkel te laten beheren probeert de game je een idee te geven van de werkomstandigheden in bepaalde productielanden.

Als manager moet je namelijk je productiequota behalen, maar er ook voor zorgen dat je personeel niet instort. De game zit technisch net als een tower defense-spel in elkaar: je zet personeel aan de lopende band, waarna ze automatisch binnenkomende producten bijschaven en klaarmaken.

Sweatshop HD 2Sweatshop is ontwikkeld Littlecloud, dat in samenwerking met de Britse tv-zender Channel 4 spelers er op wil wijzen hoe de arbeidsomstandigheden er in bepaalde landen aan toe zijn. De Flash-versie van het spel wist om die reden vorig jaar al veel aandacht te vergaren. Vorig jaar dook voor korte tijd het spelletje Phone Story ook op in de App Store, waarin er kritiek werd geuit op de werkomstandigheden bij de productie van de iPhone. Deze game werd echter snel uit de App Store gehaald. Sweatshop richt zich met kleding op een ander onderwerp. Volgens rapporten uit augustus zijn de werkomstandigheden bij Apple’s Foxconn-fabrieken inmiddels beter dan voorheen.

Downloaden: Sweatshop HD Premium (€2,69, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 16:04
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.