McMobile: officiële iPhone-applicatie van McDonalds

McDonalds Nederland heeft een officiële app uitgebracht voor de iPhone. Je kunt er restaurants mee opzoeken, productinformatie en acties bekijken en een spelletje spelen (McMaze).
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

big macHamburgerketen McDonalds heeft een officiële iPhone-applicatie gelanceerd. McMobile vindt het dichtstbijzijnde restaurant, compleet met route, adres en openingstijden. Ook kun je het overzicht van alle producten en aanbiedingen zien. Om je tijd in het restaurant zelf door te komen is er een minigame met de naam McMaze aanwezig. Dit is een soort PAC-MAN-spelletje waarbij je als een bruine papieren McDonalds-zak moet proberen om alle gele stippen op te eten en zoveel mogelijk bonussen te pakken.

Op het startscherm van de app zelf vind je vier opties: Vind een restaurant, Producten, Acties en McMaze. Bij elk product zie je een omschrijving en een samenstelling qua calorieën, eiwitten, vetten en dergelijke. De acties zijn vrij simpel uitgevoerd: momenteel zijn het twee afbeeldingen waar je door te swipen doorheen kunt bladeren. De euroknallers of aanbiedingen waarvoor je een kortingsbon uit een krant of tijdschrift nodig hebt, staan er (nog) niet in.

McDonalds heeft voor het design van de app gekozen voor een kleurrijk tegeldesign, dat wat ons betreft erg geslaagd is. Kies je een optie, dan draaien de tegels om, zoals de bordjes in een tv-quiz. De app is Nederlandstalig en bevat alleen de Nederlandse restaurants (niet de Belgische). In de App Store zijn heel veel McDonalds-apps te vinden die wel wereldwijde dekking bieden. Maar dat zijn geen officiële apps en ze kosten geld (meestal €0,79 zoals McFinder).

Downloaden: McMobile (gratis)

mcmobile iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2010, 18:10
Categorieën Lifestyle, Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen fastfood, mcdonalds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.