App Gemist: The Drowning, Quip, geavanceerde calculator Calca en meer

Qua nieuwe iPad-apps is er weer wat in de handen te wrijven dit jaar. Calca is een bijzondere calculator voor iPad en maak documenten samen met Quip.

The Drowning iPad iPhone shooter headerElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week het fantastisch vormgegeven schietspel The Drowning, een rekenmachine-app die het helemaal anders doet, samen documenten maken in Quip en nog veel meer. Zin in tapas?

Menselijk lichaam, Sterrenkijkers en Snelle maaltijden – Google presenteerde afgelopen week plannen om tot het schoollokaal door te dringen. Ze gaan vanaf augustus flink aan de slag om studieboeken op tablets beschikbaar te stellen. Maar Apple heeft een behoorlijke voorsprong met interactieve non-fictieboeken. In Nederland is het nog even behelpen, maar het aanbod groeit. Daarom drie heel verschillende Nederlandse non-fictieboeken met multitouch-functies.
Lees hier het hele artikel

Calca – “Het werk van een dolgedraaid genie”, schrijft een App Store-gebruiker. “Ik wilde deze app al jaren”, zegt een ander. Calca is niet zomaar een nieuwe rekenmachine-app voor iOS en OS X; het is eigenlijk een tekstverwerker waarmee je variabelen kunt declareren, waarna je berekeningen uitvoert die realtime worden bijgewerkt zodra je de waarde van een variabele aanpast. De app heeft veel meer mogelijkheden dan een normale rekenmachine of een spreadsheet, aldus de maker, IT-bedrijf Krueger Systems uit Chicago. Deze krachtige symbolische rekenmachine geeft antwoorden terwijl je typt. Je kunt er vergelijkingen mee oplossen of complexe uitdrukkingen mee bewerken.
Downloaden: Calca (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

AfterLight – AfterLight is op de iPhone al een tijdje een betaald alternatief voor apps zoals Instagram. Na de laatste update maakt de applicatie ook optimaal gebruik van het iPad-scherm. De nieuwe iPad-layout is in principe een directe overzetting van die op de iPhone, maar dan met meer knoppen uitgespreid over de onderkant van het scherm. In totaal telt AfterLight 40 filters die je over je foto kunt plakken, plus 66 texturen voor een extra effect.
Downloaden: AfterLight (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Capitool Reisgidsen Parijs en Rome – De Capitool Reisgidsen kent iedereen wel. Overal ter wereld zie je mensen rondlopen met de bekende gidsen, waarbij vooral de plattegronden en dwarsdoorsneden van gebouwen in de smaak vallen. Deze gidsen zijn nu ook als multi-touch ebook verkrijgbaar. We bekeken de pas verschenen Capitool Reisgids Rome (€5,49), die ook verkrijgbaar is in een variant voor Parijs en Londen. Volgens de omschrijving in iTunes is de Capitool Reisgids van Rome 140 pagina’s lang, maar eigenlijk kun je niet meer spreken over pagina’s, want soms vind je binnen een pagina kaders waarin je kunt doorbladeren.
Downloaden: Capitool Reisgids Rome (€5,49, iPad, iBooks 3.0, iOS 5.1+)
Downloaden: Capitool Reisgids Parijs (€5,49, iPad, iBooks 3.0, iOS 5.1+)

Quip – Er is een nieuwe documenten-app uitgekomen op de iPad, iPhone en het web die zeker even je aandacht verdient. Google Maps mede-oprichter Bret Taylor en Google App Engine-ontwikkelaar Kevin Gibbs sloegen de handen ineen voor Quip: een applicatie waarin je samen met anderen aan een tekst kan schrijven. Je kan kosteloos documenten bewerken met maximaal vier andere personen en de manier waarop je dat kan doen, is indrukwekkend. De applicatie verbindt elk document aan een nieuwsfeed waarin je de laatste bewerkingen van het document kan bijhouden én je met je medegebruikers kan chatten over de tekst. Je kan de app echter ook offline en alleen gebruiken.
Downloaden: Quip (gratis, universeel, iOS 6.0+)

The Drowning – Zijn het verterende lijken? Zombies? Of andere mensachtige schepsels waarbij je vooral niet naar een afkomst moet zoeken? Hoe dan ook: ze komen met bakken op je af in The Drowning. Dat is een nieuwe gratis 3D-shooter op iPhone en iPad waarin de hoofdrol is weggelegd voor prachtige beelden. Een strand bij zonsondergang, een brug bij ochtenddauw en een industrieterrein waarvan buizen glimmen door de regen moeten je mond doen openvallen. Maar het is de besturing waar echt op wordt ingezet: The Drowning heeft een voor schietspellen unieke aanpak waardoor iedereen het moet kunnen oppakken.
Downloaden: The Drowning (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Kraams – Als je in een klantgesprek bezig bent en je wilt je producten vanaf de iPad laten zien, kan je er natuurlijk voor kiezen om het fotoalbum te openen en de klant daar doorheen te laten vegen. Hetzelfde geldt voor op een beurs. Maar volgens Kraams is dat niet zo’n handige manier. Misschien wel zo standaard worden, dat het niet meer imponeert en geen bijzondere indruk meer achterlaat. Daarom is Kraams ontworpen. Een iPad-app waarmee je producten op een andere manier kan presenteren.
Downloaden: Kraams (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Het Fotokookboek Tapas – De populaire app Het Fotokookboek is sinds afgelopen maart ook verkrijgbaar in een tapasvariant. Het Fotokookboek – Tapas volgt het bekende recept: duidelijke foto’s die laten zien welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de gerechten maakt. Onlangs verscheen versie 2.0 van Het Fotokookboek – Tapas in de Nederlandse taal. Met het warme weer zijn tapas dé ideale hapjes voor een tuinfeest of picknick.
Downloaden: Het Fotokookboek – Tapas (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Math 42 – Bij wiskunde en rekenen denken we vooral aan apps waarmee kinderen van de lagere schoolleeftijd eenvoudige sommetjes leren maken. Optellen en vermenigvuldigen, veel moeilijker wordt het niet. Maar er zijn ook apps gericht op de middelbare school, zoals de nieuw verschenen app Math 42. Deze app helpt scholieren vanaf de brugklas tot zo’n 15 jaar om hun wiskundevaardigheden te verbeteren. Je krijgt suggesties voor het oplossen van lastige problemen. Zo helpt de app je om een complexe vergelijking op te lossen, zonder dat je het antwoord meteen krijgt voorgekauwd. Er zijn heel wat scholieren die moeite hebben met wiskunde, dus het is eigenlijk verbazingwekkend dat er nog zo weinig apps voor deze leeftijdsgroep zijn.
Downloaden: Math 42 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2013, 13:34
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.