Matching With Friends: online match-3 tegen anderen

Matching With Friends is Bejeweled in de mix met Wordfeud voor de iPhone, iPod touch en iPad. In het spel leg je gekleurde blokken op een Scrabble-achtig speelbord en krijg je punten voor grote kleurencombinaties.

Matching With Friends header iPhone iPod touchSpelletjes als Wordfeud en Draw Something mogen dan langzaam naar de achtergrond verdwijnen, het genre van online spelletjes die je om de beurt speelt, is nog lang niet dood. Gisteren schreven we over de online muziekquiz Song Pop die momenteel de App Store bestormt, vandaag laat ook de grote ontwikkelaar Zynga van zich horen. De ontwikkelaar bracht met Words With friends een van de eerste games met asynchrone multiplayer op de markt en geeft zich nog lang niet gewonnen. Matching With Friends is een opvolger waarin je gekleurde blokken combineert in een speelveld.

Matching With Friends spelerslijstNeem een Scrabble-bord met vakjes voor dubbele en drievoudige waarden en gekleurde blokjes die je aan elkaar moet leggen voor punten. Dan ben je al voor een groot deel op weg naar het spelconcept van Matching With Friends. Je legt elke beurt drie blokken in het veld bestaande uit elk drie kleurenblokjes. De samenstelling van de kleuren van de blokjes is geheel willekeurig: je kan een blok hebben met twee blauwe blokjes en een gele, maar ook een met een roze, groene en rode erin. Hoe dan ook is het de bedoeling dat je ze zo in het veld legt dat minstens drie blokjes van dezelfde kleur elkaar aanraken. Die combinaties worden aan het einde van de beurt geteld voor punten en worden dan weggehaald op het bord om ruimte te maken voor nieuwe blokken. Dan is de ander aan de beurt.

Natuurlijk heeft ook Matching With Friends wat trucjes in zijn hoge hoed die ervoor zorgen dat de speler het spel kan manipuleren en geld in het spel steekt. Zo kan je virtuele munten besteden aan het neerzetten van bommen die een deel van het speelveld opruimen (maximaal twee per potje) en kan je tegen betaling van munten, een ander blok verkrijgen dan degene die je over hebt. Het spel doet niet direct een aanslag op je portemonnee: iedere speler begint met 250 munten en dat biedt aardig wat bestedingsruimte. Daarna betaal je voor nog eens 250 munten 0,79 euro. Het duurste pakket telt 32.000 munten voor maar liefst 79,99 euro.

Matching With Friends iPhone screenshotEen vriend toevoegen kan via Facebook, een username of je contactenlijst, maar je kan ook een willekeurige tegenstander vinden. De afwerking van het spelletje is op het niveau van eerdere With Friends-games en dus uitstekend. Zo kan je met een knop rechtsonder vanuit je huidige potje, automatisch naar het volgende potje waarin je aan de beurt bent. Anders maak je met die knop bijna vanzelf een nieuw potje aan. Het spel heeft een hoofdmenu dat in de gratis versie vol staat van de reclame, maar het spel ziet er lekker kleurrijk uit, heeft een ingebouwde chatfunctie, is prachtig geanimeerd voor een simpel blokkenspelletje en klinkt zelfs goed. Raak de blokjes maar eens aan als je niet aan de beurt bent.

Downloaden: Matching With Friends Free (gratis)
Matching With Friends (€2,39 zonder reclame)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 15:23
Categorie Games
Onderwerpen match-3, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.