Popsicolor: maak prachtige aquarellen van je foto’s

Met de iPhone-app Popsicolor kan je foto's uit je fotoalbum omtoveren tot aquarellen. Je kan zelf bepalen in hoeverre de schildering druipt van de waterverf en in welke kleuren het kunstwerk moet worden uitgevoerd.

Popsicolor iPhone iPod touch waterverf aquarellen iPhoneAls je alles al gezien hebt op het gebied van fotobewerking en kleurenfilters op de iPhone, komt er een nieuwe iPhone-app uit die zich toch weet te specialiseren op een gebied. Popsicolor maakt aquarellen van de foto’s die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum plukt. De selectie van de vormen op de foto’s die worden uitgelicht bepaalt de slimme applicatie zelf, maar de kleuren en de grofheid van de waterverf-tekening heb je zelf in de hand. Er is zelfs een druip-effect ingebouwd.

Popsicolor mensen in het paarsPopsicolor heeft namelijk even nodig om je foto om te toveren tot iets wat je in canvas best op de muur zou willen hebben. Terwijl je de melding krijgt dat de applicatie bezig is (‘making a mess’), hangt het er vanaf hoe schuin je de iPhone houdt hoe groot de verfdruipers worden. Leg je de iPhone plat op tafel, dan heb je er simpelweg geen last van. Een geinige gimmick.

De app kiest zelf eerst willekeurige kleuren uit die je foto die naar een schilderij worden vertaald. Als het resultaat is ingeladen, ben je er gelukkig nog niet aan verbonden. Met een reeks kleuren aan de boven- en onderkant van het scherm kan je respectievelijk de boven- en onderkant van de aquarel aanpassen. Je kan beide kleuren ook tegelijk indrukken om sneller te werk te gaan.

Popsicolor fietsDe kwast naast de knop waarmee je een foto schiet of inlaadt, leidt je naar drie verschillende opties. Focus gaat over de intensiteit van de compositie. Als je Minimal kiest, laat Popsicolor zoveel mogelijk vormen verdwijnen voor witruimte. Bold laat liefst zo veel mogelijk zien en kleurt het liefst de hele foto in met stroken verf. Natural is de gulden middenweg. Een andere optie is om de kleuren te remixen, waarbij de app zelf willekeurige kleuren kiest. Sizes tenslotte geeft je controle over de grootte van het eindresultaat, beginnend bij 1024 pixels breed, naar 1536 en 2048 pixels tot de originele grootte.

Als je tevreden bent met het resultaat, kan je hem opslaan in je fotoalbum en versturen via e-mail. Simpele deelopties voor Facebook, Twitter en Instagram ontbreken. Door dat gebrek aan exposure voor Popsicolor-aquarellen, blijft je tot schildering omgetoverde foto misschien ook wel zo bijzonder.

Downloaden: Popsicolor (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 14:32
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.