Marbly: nieuwe hersenkraker van Tetris-bedenker op iPhone

Marbly is een nieuw iPhone- en iPad spelletje van de Tetris-bedenker. Je combineert een paar balletjes en voor je het weet ben je verkocht.

Marbly puzzelgame van Tetris makerAlexey Pajitnov, de bedenker van het blokkenspel Tetris, heeft een nieuw kindje op de wereld gezet voor de iPhone en iPad. Marbly berust op een samenwerking tussen ontwikkelaar WildSnake Software en het brein achter het spelletje dat vorige week nog een nieuwe uiting kreeg op het touchscreen. Wie een fraai afgewerkt spelletje verwacht, mag nog even verder zoeken. Marbly heeft een heel simpele presentatie. Maar dat weerhoudt het spel er niet van af en toe eens flink je hersens te kraken.

Geef Marbly een paar seconden en je kan er al verslingerd aan raken. De afwerking mag dan niet hoogstaand zijn; je potjes zijn begeleid door een vrolijk springerig muziekje en in level drie weet je al precies wat het spel biedt. Je hebt een veld met gekleurde bolletjes die je aan elkaar moet zien te vegen om ze weg te toveren van het veld. Je kan ze op dezelfde manier bewegen als een koningin bij schaak: in rechte lijnen horizontaal en verticaal, en diagonaal alle richtingen op. Je moet het bewogen bolletje echter meteen op het veld wegspelen. Anders kaatst hij terug en heb je een ongeldige beweging gemaakt, wat direct van je score op een level af gaat. De truc is uiteraard dat je sommige bolletjes moet weghalen om andere bolletjes in goede banen te leiden. Daar begint het grote gepuzzel.

Marbly uitdaging op tijd Marbly uitdaging op score

Het duurt niet lang voordat Marbly de hersent pijnigt. Gelukkig heb je allerlei verschillende spelletjes om je aan te wagen zodat je niet in één puzzel blijft hangen. Nieuwe puzzels worden in sets van zeven stuks geladen en bovendien krijg je al snel het Challenges-tabblad. Die wordt van evident belang voor het spel. Om verder te komen in de puzzels, heb je namelijk munten nodig. En die munten kan je weer winnen bij de Challenges – de écht lastige puzzels. Ze zijn er in verschillende varianten: een dagelijkse uitdaging met een tijdslimiet, een score-uitdaging voor 5 munten, een uitdaging in zo weinig mogelijk zetten een puzzel te voltooien, een puzzel op strakke tijdslimiet en de baas: de golden challenge voor 25 munten. Heb je te weinig minuten voor de volgende puzzelzet, dan kan je ze vanzelfsprekend ook kopen.

Marbly is een echte hersenkraker, een echte breinbreker. Wat begint als simpel gekleurde balletjes naar elkaar schuiven, wordt binnen no-time de compositie die je voor je ziet als je op bed ligt, omdat je een puzzel de hele tijd maar niet haalde. Je bent gewaarschuwd.

Downloaden: Marbly (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 20:59
Categorie Games
Onderwerpen hersentraining, puzzelgame, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.