Nieuwe horeca-app TopSpots verleidt met mooie foto’s

TopSpots wordt een nieuwe app, gemaakt door culinair fotograaf Jan Bartelsman. Hij maakte professionele foto's van honderden bijzondere horeca-plekken.

topspots icoonAls je uit eten wilt heb je keus uit heel wat apps die je naar restaurants kunnen doorverwijzen. De meeste bevatten heel veel tekst en als je gelukt hebt een foto van het etablissement, maar niet veel meer. Culinair fotograaf Jan Bartelsman is daarom van plan om de TopSpots-app uit te brengen met professionele fotografie. De foto’s geven een indruk van de sfeer, de gasten, het interieur en de aangeboden gerechten. Het gaat daarbij niet alleen om luxe restaurants, maar ook kroegen, bars, cafés, koffiebars, cocktailbars en andere uitgaangsgelegenheden. Bartelsman heeft een behoorlijke klus voor de boeg, want hij gaat alle horecagelegenheden zelf fotograferen.

De bedoeling is dat iedereen met TopSpots gemakkelijk een passende spot kan kan vinden. De eerste steden in de TopSpots-apps zijn Amsterdam en Rotterdam, die half juli zullen verschijnen. Daarna staan andere steden gepland, zoals Utrecht en Den Haag (eind oktober). Maar eerst zal eind juli al Stockholm worden toegevoegd, de eerste buitenlandse stad. Je kunt in de app zoeken met traditionele zoekmethoden, maar er is ook een onderdeel waar bekende personen hun top 10 onthullen. Heg gaat daarbij om bekende schrijvers, chefs, foodbloggers, studenten en lokale inwoners. Iedere gebruiker kan ook zelf een top 10 samenstellen en delen met vrienden.

topspots rotterdam

Bartelsman is flink op zoek geweest naar bijzondere horecabedrijven en hanteerde daarbij bekende ranglijsten zoals Michelin Gids en Lekker. Bartelsman: “Er zijn echt zo ontzettend veel mooie zaken in ons land. We zoeken vooral bijzondere horeca bedrijven en hanteren natuurlijk niet alleen maar keiharde criteria. Er zullen dus ook geregeld meer zaken bijkomen.”

TopSpots Amsterdam en Rotterdam bevatten zo’n 200 bedrijven. De app wordt uitgebracht op iPhone, iPad en Android voor €1,79 in de talen Nederlands en Engels. De gids van Amsterdam verschijnt ook in het Chinees.

bloemenbar amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2013, 8:51
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen horeca, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.