mapNinja maakt GPS-applicaties voor iPhone makkelijker

MapNinja stelt ontwikkelaars in staat om makkelijk interactieve kaarten in hun iPhone-applicaties te verwerken. Het werkt net zo makkelijk met Google Maps als met Virtual Earth van Microsoft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mapninjaOntwikkelaars die bezig willen met een GPS-applicatie voor de iPhone, zouden eens een blik op mapNinja moeten werpen. Deze mapviewer maakt het mogelijk om snel locatiegebaseerde applicaties voor de iPhone te maken. Handig is dat je niet alleen Google Maps kunt gebruiken maar net zo makkelijk kaarten van Microsoft Virtual Earth (zie screenshot), CloudMade en Useful Networks kunt gebruiken. Daarnaast heb je de keuze uit twaalf verschillende kaartstijlen! Met de mapNinja software development kit (SDK) kunnen ontwikkelaars een interactieve kaart in hun iPhone-applicaties inbouwen met slechts drie regels code. Voorheen moest je eigen applicatie worden afgesloten en moest je linken naar de standaard meegeleverde Google Maps-applicatie op de iPhone. Die zijn volgens mapNinja niet interactief.

Die van mapNinja zijn dat uiteraard wel: je kunt pannen en zoomen, meerdere kaarttypes tonen (satelliet, gewone kaart en hybride), vector- en afbeeldingsoverlays op de kaart tonen, documentatie van de ontwikkelaar in beeld laten zien en ook zorgen dat de kaart steeds automatisch wordt gecentreerd. Dat kost natuurlijk wel geld, maar je kunt ook voor een gratis licentie met advertenties kiezen.

Meer info: mapninja.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:13
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, locatie, ninja, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.