MapMyFitness werkt samen met Nike+ FuelBand en Jawbone Up

Fitnessdienst MapMyFitness werkt voortaan samen met activiteitentrackers Jawbone Up en Nike FuelBand, om zo al je data te verzamelen.

Nike FuelbandSporters die gebruikmaken van MapMyFitness kunnen voortaan activiteitentrackers Jawbone Up en de Nike+ FuelBand koppelen om extra informatie in hun overzicht te zien. Door eenmalig een workout van de Jawbone Up te loggen wordt er voortaan iedere nacht een wandeling met al je stappen door de fitnesstracker geregistreerd. De Nike+ FuelBand werkt op soortgelijke manier en kan alle sportactiviteiten die door de armband worden geïdentificeerd ook overzetten naar MapMyFitness.

Hoewel de Jawbone Up en Nike+ FuelBand allebei iOS-apps hebben om data te synchroniseren, moet je de koppeling met MapMyFitness instellen via de gewone website. De app heeft sinds de toevoeging van beide activiteitentrackers nog geen update gekregen.

De nieuwe ondersteuning maakt MapMyFitness een handige verzamelplek voor al je dagelijkse activiteiten, maar het zorgt er ook voor dat FuelBand-gebruikers extra inzicht krijgen. De ‘fuel’ van de Nike-armband wordt namelijk gelijk geconverteerd naar stappen, omdat MapMyFitness deze eenheid gebruikt.

MapMyFitness ondersteunt meer activiteitentrackers waaronder die van Fitbit, maar met de toevoeging van de Nike+ FuelBand en Jawbone Up is het aantal apparaten opeens flink toegenomen. Het is bovendien bijzonder dat de FuelBand tussen de nieuwe toevoegingen staat: Nike heeft ondersteuning voor zijn activiteitentracker tot nu toe beperkt tot slechts een paar andere apps en partijen.

Downloaden: MapMyFitness (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2013, 13:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, jawbone, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.