App Gemist: KPN iTV, Bright, Dolphin HD en meer

Ieder weekend verzamelen wij de beste iPad apps van afgelopen week voor je in de App Weekly. Zo weet jij wat je wellicht allemaal gemist hebt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

KPN iTV OnlineIedere week spitten we door het grote aanbod aan iPad-apps dat op iPadclub voorbijkwam, om een overzicht te maken van de meest interessante applicaties die we hebben besproken. Op deze manier weet je zeker dat je niks bijzonders hebt gemist omdat je toevallig een dagje de site niet bezocht. Deze week kijken we onder andere naar de universele app van Bright, de Android-browser Dolphin HD en KPN’s iTV-app.

BrightBright – Lezers van de website Bright konden al langer via de iPhone-app de laatste artikelen lezen, maar iPad-gebruikers moesten altijd via de browser de site bezoeken. Dat hoeft niet langer: een app geeft gebruikers toegang tot de laatste artikelen, downloads en video’s op de site. Speciaal voor de iPad-versie is er ook een tech en design-gerelateerde fotorubriek waarin iedere week nieuwe foto’s verschijnen. In toekomstige updates moet het mogelijk worden om het tijdschrift vanuit de iPad-app te bekijken.
Downloaden: Bright (gratis)

TonaraTonara – Met Tonara hoef je nooit meer zelf een pagina bladmuziek om te slaan terwijl je aan het spelen bent. De iPad-app is een app die je bladmuziek laat bekijken, maar tegelijkertijd met jouw muziekspel meeluistert. Daardoor weet de app altijd waar je in het huidige nummer bent, zodat hij de pagina voor je kan omslaan wanneer dit nodig is. Met behulp van een cursor laat de app je precies zien waar jij je nu in het nummer bevindt. De app zelf is gratis, maar voor de daadwerkelijke muziek moet je betalen.
Downloaden: Tonara (gratis)

Dolphin HDDolphin HDAndroid-gebruikers zijn dol op Dolphin, de alternatieve internetbrowser die je met behulp van slimme vingerbewegingen laat navigeren. Een iPhone-versie debuteerde vorige week en nu mogen ook iPad-bezitters aan de slag met de app. Deze bevat vooral dezelfde functies als zijn kleinere iPhone-broertje, maar is volledig toegespitst op het grotere scherm van de iPad. Door bepaalde bewegingen te koppelen aan websites en knoppen hoef je in de app niet te priegelen met kleine knopjes.
Downloaden: Dolphin HD (gratis)

The Daily TelegraphTelegraph Pictures – Waarschijnlijk ben je als iPad-bezitter al bekend met NRC in Beeld, een app van de gelijknamige krant die fotoseries over belangrijk nieuws in de schijnwerpers zet. Telegraph Pictures is een soortgelijke app, maar dan eentje waarin je voornamelijk wereldnieuws zult vinden. The Telegraph is namelijk een bekende Britse krant. Je vindt in de app bij het laatste nieuws fotoseries, die de desbetreffende momenten zo goed mogelijk moeten illustreren. Een strenge voorselectie wordt er door de redactie niet gemaakt: foto’s omtrent bijna ieder onderwerp zijn terug te vinden.
Downloaden: Telegraph Pictures (gratis)

The Daily WThe Daily W – Condé Nast staat sinds de aankondiging van de iPad al in de voorlinies wat betreft magazines voor de tablet. Wired was een van de eerste echt interactieve iPad-bladen en werd opgevolgd door de niet onbekende The New Yorker en Vanity Fair. The Daily W is hun nieuwste iPad-blad en is direct ook exclusief voor de iPad ontwikkeld. In het tijdschrift vind je daarom ook geen losse nummers, in plaats daarvan wordt hij een paar keer per week gratis ververst met nieuwe content.
Downloaden: The Daily W (gratis)

KPN iTV OnlineKPN iTV Online – Heb je een Internet & Interactieve TV-abonnement bij KPN en een iPad, dan heb je geluk. Het bedrijf heeft namelijk speciaal voor abonnees een iPad-app uitgebracht waarmee je live televisie kunt kijken. Daarnaast kun je met de app ook programma’s pauzeren en zelfs opnames maken. Niet-KPN-abonnees hebben helaas pech: je moet inloggen met je KPN-informatie om van de app gebruik te maken.
Downloaden: KPN iTV Online (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:49
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.