Mailbox krijgt Dropbox-integratie voor bijlages

Dropbox heeft grote plannen om de opvolger van de harde schijf te worden. Mailbox kreeg alvast een update waarin Dropbox wordt gebruikt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox en Mailbox happy togetherDe populaire mailapp Mailbox laat voor het eerst echt in de app doorschemeren dat Dropbox haar nieuwe eigenaar is. De applicatie is in een nieuwe update voorzien van Dropbox-integratie. De online opslagdienst wordt gebruikt voor de bijlages bij e-mails. Je kan nu rechtstreeks bestanden uit Dropbox halen om bij je e-mail in te voegen. Het past bij de nieuwe strategie van Dropbox. Het merk met de blauwe doos wil de digitale opvolger van de harde schijf maken.

Dat maakte de cloudservice bekend op haar eerste ontwikkelaarsconferentie, die niet geheel toevallig samenvalt met de update van Mailbox. Dankzij nieuwe code die Dropbox aan ontwikkelaars beschikbaar stelt, is de synchronisatie met Drop-servers vele malen sneller en kan bijvoorbeeld ook live de progressie van games worden verwerkt. Het kan betekenen dat je zelfs op Windows 8 verder kan spelen waar je op iOS gebleven bent, als de game de platformen ondersteunt natuurlijk. De synchronisatie is niet alleen voorbehouden aan games. Hij is bijvoorbeeld ook geschikt voor het live terugkoppelen van nieuwe taken en afgevinkte taken in een todo-app.

Mailbox is niet de enige app die een update kreeg vandaag. Het in Nederland veel minder gebruikte Yahoo Mail (gratis, App Store-link) maakt de laatste tijd ook stappen. In de app kan je dankzij een update vandaag ook meerdere Yahoo-accounts gebruiken en ertussen schakelen, er is ondersteuning voor zakelijke accounts en er zijn stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd.

Opmerkelijk detail: Mailbox is niet de eerste mailapp met ondersteuning van Dropbox voor de bijlages. Net zoals het ook niet de eerste mailapp met todo-intenties was: opnieuw was Boxer (voorheen Taskbox) hem voor.

Downloaden: Mailbox (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2013, 0:11
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.