iOS game-update: Nederlands woordspel WordnRoll, Kavinsky en Deus Ex komt donderdag

Deus Ex: The Fall komt op 11 juli uit en krijgt dan concurrentie van Walking Dead: 400 Days. Intussen vermaken we ons wel met WordnRoll.

GU DI WordnRoll iPhone headerEen potje knokken overgoten in een jaren tachtig sausje. Een Nederlands woordspel waarin je een soort van waslijnen met letters beweegt om woorden te maken tegen online tegenspelers. En de belofte dat de opvolger van een van de meest vrije en verhalende actiegames donderdag al op de iPhone en iPad uitkomt. We hebben wel eens een minder afwisselende iOS game-updates in elkaar geknutseld – zeker nu het nu toch misschien een beetje komkommertijd is. Tot donderdag dan.

Deus Ex komt donderdag

GU WO Deus Ex The Fall iPhone headerHet duurde uiteindelijk niet zo lang als je zou verwachten met de ambitie. Vorige maand maakte Eidos bekend dat ze een totaal nieuwe, volwaardige Deus Ex wilde uitbrengen op de iPhone en iPad. En nu is bekend wanneer Deus Ex: The Fall uitkomt: deze donderdag. Dan moet je met allerlei verschillende besturingsmogelijkheden in staat zijn een actiegame op iOS te spelen die je helemaal naar eigen invulling kan spelen. Deus Ex is bekend om zijn vrijheid die je hebt in het verhaal en de manier waarop je missies aanpakt, en dat is een belofte die hard overeind staat voor het deel met touchscreen. The Fall wordt het eerste deel in een reeks en we hopen maar dat de naam niet al te betekenisvol voor de kwaliteit van de serie is. Deus Ex: The Fall zal 5,99 euro kosten en krijgt moordende concurrentie: het nieuwe hoofdstuk van onze favoriete iOS-game Walking Dead van 2012 – Walking Dead: 400 Days – komt dan ook uit.

WordnRoll: Nederlands woordspelletje

GU DI WordnRoll iPhone woordspelIn het gigantische aanbod van games in de App Store, is het makkelijk wel eens een nieuwe game te missen. Het is natuurlijk wel een beetje jammer als het daarbij gaat om een Nederlands woordspelletje. Dat is WordnRoll. Als je een accuratere titel wil, kan je het spelletje echter beter ‘Woorden aan waslijnen’ noemen. Je hebt stippellijnen boven elkaar met elk blokjes met letters erop. Door de lijnen vast te pakken, kan je ze horizontaal verslepen, zoals je een waslijn aan een droogrek ook verschuift. Bovendien kan je op letters tikken om ze een lijn naar beneden te mikken. Beide mogelijkheden zijn alleen maar manieren om woorden te maken, wat je doet door door de juiste letters achtereen te vegen. Over de uitgebreidheid van het Nederlandse woordenboek kunnen we helaas niet zoveel zeggen: het is nog best pittig om lange goede woorden te maken. Je moet echt flink letters lozen naar de onderste lijnen, voordat je maar op de knop voor nog een nieuwe lijn blijft drukken en je veld al snel vol hebt met alleen maar medeklinkers. WordnRoll kan je in je eentje voor een highscore spelen, maar via de asynchrone multiplayer, waarin beide spelers dus om beurt een zet doen, is het nog leuker. Zeker als je woorden haalt van vier letters of langer: daarmee geef je de tegenspeler een extra lijn, en als het beeld vol is, is ie af. Het spel leukt de boel verder op met bommen in het speelveld en houdt je bovendien scherp door allerlei statistieken bij te houden van je prestaties. Geinig spelletje!
Downloaden: WordnRoll (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Knokken en scheren in Kavinsky

GU DI Kavinsky iPad iPhone knokkenEen gratis te downloaden promotiegame waarin je kan knokken en scheuren in een smakelijke cartoonstijl, met een thema dat direct hint naar de jaren tachtig? Ja! Wij zijn wel te porren voor het idee van Kavinsky, een spel dat dezelfde naam draagt als een Franse house-artiest. De liefhebber van Daft Punk, Yuksek en Justice kan zijn geluk wel op met de muziek in het spel, en aanvankelijk lijkt de gameplay net zo lekker jaren tachtig. Kavinsky speelt als een knokspelletje van weleer, waarin je gewoon op straat loopt terwijl je wordt belaagd door steeds gelijk uitziende gangleden. Als het er drie zijn, wordt het al een flink kunstje de klappen te ontwijken, en we vinden het zelfs behoorlijk tricky om tussendoor de achtergelaten energie-opkrikkers te rapen. Gelukkig heeft Kavinsky ook nog een racegedeelte. Net zo overdreven cel-shaded (dat wil zeggen: cartoonachtig met dikke zwarte lijnen), wat beter bestuurbaar en wat vlotter. De sfeer van Kavinsky die door de beelden en muziek wordt neergezet is leuk, maar de gameplay sluit er dus niet altijd op aan. Het zou toch niet expres gedaan zijn, opdat je Kavinsky voortaan alleen maar luistert?
Downloaden: Kavinsky (gratis, universeel, iOS 4.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.