Mail- en takenapp Taskbox heeft pushberichten na update

De combinatie van iPhone-takenlijst en mail-app Taskbox ondersteunt pushberichten voor nieuwe mails en laat je taken nu delegeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Taskbox iPhone mailbox en todo-app in éénHeb je misgegrepen bij de nieuwe app Mailbox? Gelukkig is er een update van de app Taskbox, die volgens hetzelfde principe werkt. Deze kruisbestuiving tussen mail-app en takenlijst biedt nu beveiligd aanmelden en inloggen met Google’s OAuth-authenticicatie en daardoor zijn nu een nieuw type pushberichten mogelijk in de app. Bij het ontvangen van nieuwe e-mails ontvang je een pushbericht en kan je de nieuwe mail meteen tot een taak uitroepen. Waar Taskbox voor iPhone bij de uitgave in oktober vorig jaar nog niet goed werkte, kan je inmiddels goed uit de voeten met de app.

Taskbox 1.8.2 heeft nog een aardige verbetering: je kan taken voortaan delegeren aan andere personen in je adresboek. Het delegeren is een van de opties in beeld die je ziet als je een mail in je inbox opzij veegt. Andere knoppen die in beeld springen zijn een mail als taak markeren (verplaatsen van je inbox naar je Taskbox) en een mail/ taak als afgerond markeren. In kleine knoppen zie je ook de standaard mailfuncties: antwoorden, doorsturen, labellen, markeren met ster en als taak markeren en op agenda zetten. Als een paar specifieke functies je bekend voorkomen, kan dat kloppen: Taskbox werkt alleen met Gmail momenteel. Je kan je zowel aanmelden met een normaal Gmail-adres of een die via Google Apps loopt.

Taskbox mailbox met prioriteiten Taskbox mails opzij vegen

Met ingang van de update moeten de prestaties van de applicatie aanzienlijk verbeterd zijn en dat merken we. De inbox wordt snel geladen en bovenal loopt de applicatie niet meer vast als we een mail opzij vegen voor het net beschreven knoppenmenu.

Helaas is toch niet alles koek en ei. Zo ontvangen wij zelf geen pushberichten voor nieuwe mails. Taskbox heeft ons probleem naar aanleiding van een tweet meteen in behandeling, maar de vraag is of ze alle tweets en mails met problemen zo snel kunnen behandelen. De beloofde instelling voor hoe vaak je gestoord wil worden door e-mails, beloofd in de App Store-omschrijving, kunnen we bovendien niet terugvinden in de applicatie zelf.

Taskbox snel antwoord versturen Taskbox dashboard

Taskbox – Mail is niet meer de enige optelsom van e-mail en takenlijst in de App Store. Ondertussen is ook Seed Mail op de markt gekomen, een erg fraaie mailapplicatie waarin je pushberichten ontvangt na het zetten van herinneringen. Seed heeft als voordeel dat het functioneert als een laag bovenop je mailbox en dus niet zomaar je e-mails markeert met een label en archiveert omdat je het in de app tot taak hebt gemaakt – iets wat Taskbox wel doet. Ook is Seed Mail gratis.

Met ingang van de nieuwste update heeft Taskbox – Mail wel de delegatiefunctie in zijn voordeel. Daarnaast kan je de applicatie koppelen aan LinkedIn voor profielfoto’s bij de mailadressen en het kunnen benaderen van meer personen om mails aan te delegeren. Als de pushberichten ook naar behoren werken, kan Taskbox eindelijk van het predikaat ‘veelbelovend’ af.

Downloaden: Taskbox – Mail (€5,49, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 21:33
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, taken, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.