Grote iPhone-update voor SHOUTcast Radio

De iPhone-app van SHOUTcast Radio is na een update eindelijk voorzien van multi-task ondersteuning. Je kan nu muziek blijven luisteren als de applicatie op de achtergrond werkt en er zijn 15.000 nieuwe zenders toegevoegd.

SHOUTcast Radio update voor iPhone en iPod touchDe digitale radio-applicatie SHOUTcast Radio voor de iPhone heeft een grote update gekregen. De app heeft eindelijk multitask-ondersteuning gekregen en werkt nu dus op de achtergrond naast andere bezigheden op de telefoon. Tevens zijn er 15.000 radiozenders bijgekomen en dat brengt het totale aantal op meer dan 45.000 internetstations. De app werkt eveneens iets sneller bij het ophalen van lijsten en ook AirPlay wordt nu ondersteund. Toch is het de vraag waarom deze update zolang op zich liet wachten.

SHOUTcast is vanaf diens geboorte af aan gekoppeld aan het PC-programma WinAmp. WinAmp werd aan het einde van de jaren negentig razendsnel marktleider in mediaplayers die MP3-bestanden konden uitlezen. De website SHOUTcast verzamelde internetradiostations die je in WinAmp kon openen en in een lijst kon verzamelen. Dankzij het succes van WinAmp werd SHOUTcast binnen no-time een grote speler in aanbieders van gratis te luisteren radiozenders. Inmiddels zijn WinAmp en SHOUTcast overgenomen door AOL. Dat de ondersteuning voor multi-tasking in de iPhone-applicatie van SHOUTcast Radio zo lang op zich liet wachten, is eigenlijk niet te bevatten met de status van de aanbieder. Applicaties als TuneIn Radio en TuneWiki ondersteunden de optie al langer.

Downloaden: SHOUTcast Radio (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 12:30
Categorie Muziek
Onderwerpen multitasking, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.