LuxFolio toont 3D-foto’s op je iPad

LuxFolio is een speciale app, bedoeld voor 3D-beelden. Er komen steeds meer camera’s die het mogelijk maken om 3D-foto’s en -filmpjes te maken, zoals de binnenkort op de Nederlandse markt verkrijgbare LG Optimus 3D (een Android-toestel). LG is druk bezig om 3D-technologie op telefoons, tablets en televisies te promoten, zo bleek onlangs tijdens een bijeenkomst […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

luxfolioLuxFolio is een speciale app, bedoeld voor 3D-beelden. Er komen steeds meer camera’s die het mogelijk maken om 3D-foto’s en -filmpjes te maken, zoals de binnenkort op de Nederlandse markt verkrijgbare LG Optimus 3D (een Android-toestel). LG is druk bezig om 3D-technologie op telefoons, tablets en televisies te promoten, zo bleek onlangs tijdens een bijeenkomst die we organiseerden. Maar wat iOS betreft hoor je er nog weinig over.

Je kunt geen stereoscopische foto’s maken met je iPhone en voor het bekijken van de foto’s is er ook nog geen speciaal ‘Apple-brilletje’. LuxFolio is een app van een externe ontwikkelaar die het bekijken van 3D-foto’s mogelijk maakt. Je kunt in LuxFolio Stereoscopic Portfolio je foto’s in een diashow verwerken en daarna meteen op de iPad tonen of op een aangesloten beeldscherm, projector of televisie.

luxfolioMet de pijlknoppen kun je ook handmatig door je collectie 3D-foto’s bladeren. Op de iPad is schermvullende weergave mogelijk. LuxFolio kan de 3D-beelden ook omzetten naar anaglyphen, de standaardmethode om 3D-beelden te bekijken, waarbij je een rood/blauwe verschuiving met het blote oog ziet. Er zit ook een optie in om de stereoscopische foto’s met extra dieptewerking te zien.

luxfolio2Voor het toevoegen van de foto’s kun je terecht in een van je iPad-fotoalbums of je kunt ze importeren via iTunes-bestandsdeling. Heb je een 3D-camera die beelden in .MPO-formaat maakt, dan kun je die ook importeren. LuxFolio splitst ze dan in een linker- en rechterbeeld. Er zitten standaard al een aantal foto’s van 3D-artiesten in de app.

Downloaden: LuxFolio Stereoscopic Portfolio (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen 3d, copy paste, fotografie, javascript, knippen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.