AirView, AirTuner, AirFrame en andere AirPlay-apps door Apple weggehaald uit App Store

Al sinds september vorig jaar weten we dat Apple met AirPrint en AirPlay allerlei nieuwe mogelijkheden biedt om draadloos te printen en multimedia af te spelen. De nieuwe functie werd geïntroduceerd in iOS 4.2 en heeft tot allerlei extra apps geleid. Denk daarbij aan AirTunes, AirView en AirFrame. Opmerkelijk is nu, dat Apple een hoop […]

airplay-apps
Al sinds september vorig jaar weten we dat Apple met AirPrint en AirPlay allerlei nieuwe mogelijkheden biedt om draadloos te printen en multimedia af te spelen. De nieuwe functie werd geïntroduceerd in iOS 4.2 en heeft tot allerlei extra apps geleid. Denk daarbij aan AirTunes, AirView en AirFrame. Opmerkelijk is nu, dat Apple een hoop van deze AirPlay-apps geruisloos heeft verwijderd uit de App Store.

airframeHet gaat daarbij bijvoorbeeld om AirFrame (€1,59) waarmee je de iPhone als AirPlay-ontvanger kon gebruiken om muziek, video’s en foto’s op je iOS-apparaat af te spelen. Of AirView (gratis), een app waarmee je het videosignaal van AirPlay vanaf je iTunes-installatie op de desktop kon streamen naar je iPhone. Het werkte met Windows en Mac en zorgde ervoor dat je een soort draadloos tweede scherm tot je beschikking had in de badkuip of de slaapkamer. AirTuner (€0,79) is een derde app, waar we eerder over hebben geschreven. Ook hiermee kun je AirPlay-signalen ontvangen op je iPhone of ander iOS-toestel. En er zijn nog veel meer. Andere apps zoals QuickPlay zijn nog wel aanwezig.

Het lijkt erop dat alle AirPlay-apps tegelijk uit de App Store zijn gehaald. Allemaal hadden ze als pluspunt dat je AirPlay-content op je iOS-apparaat kon ontvangen via je lokale Wi-Fi-netwerk. De reden van de verdwijning? Wij weten het ook niet.

Opmerkelijk is ook dat Apple zelf een tijd geleden een lijst maakte van 8 aanbevolen AirPlay-apps. Daar stonden apps tussen als FitnessClass en Air Video, maar niet de apps die wij aanbevolen, zoals AirTuner, AirPresenter, TuneTune, AirView, AirMusic en iVideo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2011, 18:27
Categorie Diensten
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.