Lunchbox: Foursquare laat zien waar je moet eten

De simpele maar fraaie iPhone-app Lunchbox vertelt je waar je in de buurt moet zijn om te eten, drinken of uitgaan. De applicatie maakt daarvoor dankbaar gebruik van de informatie en tips van Foursquare.

Lunchbox weet waar je eet iPhone iPod touchLunchbox is een nieuwe applicatie voor de iPhone die je niet belaagt met het inchecken bij een eettentje om je locatie wereldkundig te maken, maar geeft je wél de lusten van Foursquare. Je geeft de app toestemming om je locatie te bepalen en hij haalt de meest nabije aanraders van Foursquare voor je op. Je kan kiezen uit eten en restaurants, koffie en cafés en het nachtleven. Je ziet bij elke tip meteen wat Foursquare-gebruikers erover zeggen.

Het is een lekker simpele app. Na een keer toestemming geven, zoekt de applicatie al naar aanraders in de buurt. Standaard zoekt hij niet verder dan een halve kilometer afstand, maar je kan de afstand vergroten door het de bovenste, centrale knop de kaart uit te zoomen tot het gebied dat je wilt doorzoeken. De resultaten worden snel geladen in een fraaie pagina met foto’s en de namen van de tentjes. Resultaten met veel tips komen automatisch hoger op de ladder te staan.

Niet alleen het resultatenoverzicht ziet er verzorgd uit; dat geldt ook voor de pagina van een eettentje of uitgaansgelegenheid. Bovenin beeld staat de locatie op een kaart aangegeven, daaronder prijkt een balk naar de verschillende tips en weer daaronder zie je op Foursquare toegevoegde gebruikersfoto’s. De tips bestaan uit enkel tekst en een bron. En: op elke pagina van een aanrader, kan je met een knop rechtsboven in het scherm alsnog naar dezelfde tent in de Foursquare-app, waar ingechekt kan worden. Zo is Lunchbox niet alleen een handige uitgaanszoeker voor niet-Foursquare gebruikers.

Downloaden: Lunchbox (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 20:36
Categorie Reizen
Onderwerpen foursquare, locatie, planeten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.