Skype WiFi: betaal gebruik WiFi-hotspot per minuut

Skype heeft vandaag de app Skype WiFi uitgebracht, waarmee je op hotspots kunt inloggen. In tegenstelling tot normale hotspots waarbij je meestal per uur betaalt, betaal je dankzij de app alleen voor de minuten die je daadwerkelijk gebruikt.

Skype WiFi iconWanneer je veel reist, vaak in het buitenland bent of gewoon sneller internet wilt ga je al snel op zoek naar een hotspot. Vaak zijn deze aanwezig op stations en vliegvelden, maar wanneer je hiervan gebruik wilt maken betaal je al snel voor een heel uur. We spreken dan ook uit ervaring als we zeggen dat je dat uur nooit volledig gebruikt. Skype komt vandaag met een oplossing: Skype WiFi, waarbij je alleen betaalt voor de minuten die je daadwerkelijk online bent.

Op het eerste gezicht denk je misschien dat de applicatie alleen handig is als je wilt bellen via Skype, maar je kunt met de applicatie ook gewoon berichten en foto’s op Facebook en/of Twitter zetten. Om gebruik te maken van de hotspots betaal je met Skype Credits, die je ook kunt gebruiken om via Skype te bellen naar vaste telefoons. De applicatie reserveert per sessie 30 minuten, maar gebruik je minder dan dat, dan betaal je alleen voor de gebruikte tijd. Vergeet je per ongeluk uit te loggen, dan wordt de sessie automatisch afgebroken wanneer er 30 minuten verstreken zijn.

Met ruim 1 miljoen hotspots wereldwijd zijn er dus genoeg mogelijkheden om even online te gaan. De WiFi-hotspots worden aangeboden door mobiele providers als Boingo, KPN en Swisscom. De prijzen verschillen dan ook per hotspot. Zo betaal je in Nederland bijvoorbeeld €0,16 per minuut wanneer je op een hotspot van KPN inlogt. Bij een hotspot van provider Tomizone is dit maar €0,05 per minuut. Een snelle zoektocht vertelt ons dat de maximale prijs van een hotspot in de meeste landen €0,16 per minuut is. Wanneer je inlogt bij een hotspot ben je niet gebonden aan een datalimiet.

Om de introductie van de nieuwe applicatie te vieren geeft Skype iedereen de kans om gratis de hotspots te testen. Tussen zaterdag 20 augustus 01:00 uur en zondag 21 augustus 00:59 (Nederlandse tijd) kun je gratis op ondersteunde hotspots gebruikmaken van het internet. Hieraan zit uiteraard wel een limiet: per Skype-account mag je maximaal 4 keer een Wi-Fi-sessie van 15 minuten benutten.

Meer informatie: Skype Blog

Downloaden: Skype WiFi (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 20:32
Categorie Diensten
Onderwerpen hotspots, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.