Lokale DOC-, PDF- en XLS-documenten op de iPhone lezen met Docs

Docs is een applicatie waarmee je lokaal opgeslagen doc-, pdf- en xls-bestanden kunt lezen. Het gebruik van een webserver op de iPhone is niet meer nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Docs icoon op de iPhone.Sommige nieuwtjes gaan moeizamer dan gedacht, omdat de techniek tegenwerkt. Terwijl het hier nog wel gaat om een applicatie waar veel mensen op zitten te wachten: Docs. Je kunt hiermee Word-, Excel- en PDF-bestanden lezen, die lokaal op de iPhone zijn opgeslagen. Met Wild Eyes was er al een soortgelijke oplossing, maar die stelde als voorwaarde dat je een lokale webserver zoals Apache of Lighttpd op je iPhone liet draaien.


Bij de nieuwe applicatie Docs is dat niet nodig, al zul je er wel even wat werk voor moeten doen.

Safari patch installeren.

Om te beginnen ga je naar Installer en installeer je de 1.1.3/1.1.4 Safari Patch. Dankzij de nieuwe zoekfunctie in Installer is die makkelijk te vinden.

iPhone herstarten.

Herstart daarna de iPhone.

Docs installeren.

Vervolgens ga je terug naar Installer en zoek je naar Docs. In mijn geval was deze niet aanwezig, ook al had ik de Big Boss-source (sleepers.net/iphonerepo) geïnstalleerd. Na het toevoegen van de nieuwe Big Boss-source (thebigboss.org/repo.xml) verscheen Docs wel in het lijstje.

Docs 1.0

Docs is nieuw verschenen: versie 1.0. Druk op Install.

Bestanden uploaden naar iPhone

Open je SFTP-applicatie, bijvoorbeeld WinSCP onder Windows of Fugu op de Mac en sleep een aantal testbestanden naar de map:

/var/mobile/Media/myDocs

Deze map /myDocs moet je zelf aanmaken. Je kunt de map ook een andere naam geven. Op het screenshot heb ik in de Finder op de Mac gewoon wat gevarieerde bestanden naar de betreffende map gesleept.

Docs icoon op de iPhone.

Open nu Docs op de iPhone.

Mappen bij Docs.

Blader naar de gewenste map.

Set Default.

Nu doet zich bij mij een onverwacht probleem voor: op de desktop kan ik zien dat er documenten in de map aanwezig zijn, maar de iPhone laat helemaal niets zien. Misschien dat de bestandsnamen te lang zijn of dat de leesrechten niet goed zijn ingesteld. Hier kom ik nog op terug. Je kunt de map die je zelf hebt gekozen met de knop Save Default opslaan, zodat je niet steeds handmatig naar deze map hoeft te bladeren.
About Docs

Tenslotte nog een blik op het About-scherm.

Iemand suggesties waarom het tonen van de documenten niet goed werkt? Waarschijnlijk toch de lees- en schrijfrechten, hoewel ik die al drie keer op ‘lezen’ heb ingesteld? Zodra ik het werkend heb, volgt er een update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2008, 20:04
Categorie Diensten
Onderwerpen excel, google documenten, microsoft word, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.