Livestream: volg liveshows en zend zelf uit in nieuwe iPhone-app

Livestream is een nieuwe, leuke app voor iPhone waarmee je zelf live kan uitzenden, en een pushbericht krijgt als kanalen of vrienden dat doen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Livestream 3.0 nieuwe iPhone-app headerThe New York Times, The Verge, CNET, Tumblr, TED en American Idol. Ze zenden niet altijd live uit via internet, maar áls ze het doen kan je ze volgen met Livestream. Het online platform waarop je ook zelf een videokanaal kan aanmaken waarop je live uitzendt, is voorzien van een totaal nieuwe applicatie die zal bestaan naast de vorige. De nieuwe applicatie laat je abonneren op vrienden en professionele aanbieders van livestreams en geeft je een pushbericht zodra een van hen ‘on air’ gaat.

Vrienden en kanalen volgen

De nieuwe hoofdpagina van het nieuwe Livestream bestaat uit drie secties waar je soepel tussen kan vegen. De middelste bestaat uit tegels met uitzendingen die nu bezig zijn. Rechts zie je reeds aangekondigde uitzendingen van de abonnementen die je volgt, en links staan de gearchiveerde video’s. Het aanbod dat je ziet heb je zelf geselecteerd bij het aanmelden in de app, waarbij je via een nieuw account of Facebook-integratie je favoriete bronnen en vrienden volgt. In de hoofdpagina kan je altijd nieuwe bronnen toevoegen met de knop linksboven. Met het tweede tabblad kan je ook ‘gewoon’ zien wat er nu live aan uitzendingen is.

Livestream promoshot live uitgezonden Livestream chatten over uitzending

De interface van de nieuwe applicatie is een stuk strakker en moderner dan de vorige applicatie, die nu Original Livestream is gedoopt. Dat wil niet zeggen dat alles er handiger op is geworden. Waar je voorheen duidelijke tabbladen had voor reacties en kijkers van de video’s, daar is dat nu wat subtieler weggestopt. Mooier, maar onhandiger. Zo worden reacties niet in zijn volledigheid weergegeven, maar afgebroken zodra er niet meer over de schermbreedte past. Erop drukken voor een volledige weergave is er helaas niet bij.

Uitzenden en video’s opslaan

De mogelijkheden voor het zelf uitzenden van live video in Livestream zijn echter indrukwekkend. Nadat je een titel hebt gegeven, kies je het tijdstip van uitzenden uit en de beoogde eindtijd. Je maakt een poster om je livestream aan te kondigen. Je kan zelfs meerdere aankondigingen als poster maken. Als je live uitzendt, druk je op de centrale rode knop en geef je aan onder welke poster je wilt uitzenden. Tijdens het uitzenden kan je schakelen tussen de camera’s, de focus van je beeld verstellen alsof je een foto neemt en heb je zelfs keuze uit vijf kleurenfilters – waarvan twee korrelige nostalgische en een nachtstand. Ongetwijfeld goed om wat Snapchat-fans aan te spreken.

Livestream live uitzenden record

Je kan je uitzending live delen via Facebook, Twitter, sms en e-mail en verder kan je in gesprek gaan met je kijkers, die zowel via de app kunnen reageren als de website. Voor dat laatste is inloggen of registreren helaas wel vereist, wat een drempel opwerpt voor nieuwe gebruikers. De uitzendingskwaliteit vanaf onze Wi-Fi-verbinding is ronduit overtuigend. Maar mocht je verbinding niet toereikend zijn, dan kan je ook offline opnemen en later uitzenden. Video’s worden ook als ze wél uitgezonden zijn, daarna nog opgeslagen op je profiel en staan dan nog steeds open voor reacties en likes.

Leuk

Livestream is nog niet vlekkeloos. Het reactieveld is te klein op de iPhone en het beeld valt soms weg voor een QuickTime-logo, terwijl we het geluid door horen spelen. Als je jezelf wilt laten zien of horen aan de wereld, is Livestream een leuke iPhone-app voor de ontvanger en de zender.

Downloaden: Livestream (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 14:43
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen livestream, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.