Fruit Ninja vs Skittles: snoep snijden in nieuw iPhone-spel

Fruit Ninja vs Skittles is een nieuw gratis deel in de reeks met populaire spelletjes waarin je fruit snijdt. Hij is explosief, maar erg simpel gehouden.

Fruit Ninja vs Skittles headerFruit snijden is zó april 2010. In juni 2013 snijden we fruitsnoepjes. Fruit Ninja vs Skittles is het derde officiële deel in de reeks spelletjes van Halfbrick Studios, die grote populariteit vergaarde met zijn simpele spelprincipe: veeg door al het fruit dat in beeld vliegt, maar vermijdt de bommen. Fruit Ninja was een wereldwijde hit en ook opvolger Fruit Ninja: Puss in Boots deed het goed. Het nieuwe deel is natuurlijk een promotionele actie voor het snoepjesmerk. De speltwist is dat je een minuut de tijd hebt om een zo hoog mogelijke score neer te zetten.

Fruit Ninja vs Skittles hanteert dus niet het spelprincipe van zolang mogelijk spelen totdat je een bom hebt geraakt en niet meer verder mag. Dat beperkt de mogelijkheid wel om je highscore makkelijk te verbreken. Ook de bommen hebben geen fatale functie meer: die leveren nu minpunten op en zorgen dat het andere fruit even verdwijnt. Je recordpoging is er niet meteen mee ten einde.

Fruit Ninja vs Skittles screenshotOm toch een minuut lang leuk te zijn, gooit het nieuwe deel meteen wat meer (snoep)fruit en bommen op je af dan in de andere delen. Daarnaast zijn er grote snoepbommen die slow-motion inluiden, of zorgen voor de Frenzy-modus, waarbij aan beide kanten van het scherm vissen verschijnen die een waterval aan snoepjes loslaten. Door lijnrecht te vegen, vul je de Skittles-regenboog en krijg je een puntenverdubbelaar, en op het einde is er een grote piñata om zo vaak mogelijk door te vegen. Zo is het spel echt een soort Bejeweled Blitz onder de Fruit Ninja-games: je hebt één minuut om zoveel mogelijk chaos te scheppen.

Een highscoretabel met scores van vrienden hoef je helaas niet te verwachten in het spel. De game houdt je eigen highscore voor je bij, maar dat is het. Het spel is voor langere termijn zo beperkt gehouden, dat het misschien nog wel meer reclame maakt voor de andere Fruit Ninja-delen, dan voor de snoepjes.

Downloaden: Fruit Ninja vs Skittles (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 11:20
Categorie Games
Onderwerpen fruit ninja, halfbrick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.