Live Weer 1.4: vriesalarm en meer aanpassingsmogelijkheden

De fraaie en zelf in te stellen weer-app Live Weer voor de iPhone en iPod touch is vernieuwd. Er zijn nu nog meer mogelijkheden om het scherm naar eigen gelieven in te richten - zo kan je bijvoorbeeld het dauwpunt weergeven.

Live Weer update iPhone iPod touchAlsof het een koud kunstje is, heeft de drie maanden geleden uitgebrachte app Live Weer zich in de top van de weer-apps op de iPhone en iPod touch gemeld. De stijlvolle applicatie die je zelf kan inrichten, heeft een gemiddelde waardering van 4,5 ster op 2869 beoordelingen in de Nederlandse App Store. Een nieuwste update kan ervoor zorgen dat het aantal hoge scores nog wel even doorzet: die introduceert een vriesalarm en meer instellingen om je eigen weerpagina samen te stellen.

Het vriesalarm gaat hand in hand met de app-badge die Live Weer op het homescreen laat zien. Die laat de huidige temperatuur zien, maar kan vanwege een iOS-beperking geen temperaturen onder de nul weergeven. Daarom is er nu een pushmelding die aangeeft wanneer het vriespunt is bereikt. Live Weer iPhone iPod touch screenshotEcht nuttig is de toevoeging voor ons als Celsius-gebruikers niet: de app kon al een pushmelding verzenden als de temperatuur niet meer op de badge weergegeven kon worden. Bij ons is dat punt hetzelfde als het vriespunt.

De echt grote verandering is de toevoeging van vele parameters in de verschillende weerpagina’s waaruit je kan kiezen. De vier soorten widgets (alle details, korte-termijn weerbericht, lange-termijn weerbericht en alleen huidige staat) kunnen nu per stuk voorzien worden van verschillende gegevens. In elke widget kan je maximaal vier parameters tonen. Standaard worden de luchtvochtigheid, neerslag, luchtdruk en het zicht weergegeven, maar je kan ook kiezen uit het moment van de zonsopgang en -ondergang, het dauwpunt, de gevoelstemperatuur en de opkomst en ondergang van de maan. Bij de tekstweergave kun je zelfs zes verschillende gegevens in beeld tonen. Met de nieuwe aanpassingen lijkt het erop dat Live Weer de meest aanpasbare weer-app is die je op de iPhone en iPod touch kan downloaden.

Downloaden: Live Weer (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 12:54
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.