Live streamen en video’s delen met Streamago

Met Streamago kun je live video uitzenden op de iPhone of iPod touch. Op de website maak je een eigen videokanaal aan waarop de livebeelden en opgeslagen video's vanuit de app verschijnen.

Streamago live uitzenden op de iPhoneStreamago is een nieuwe iPhone-applicatie die een vergelijkbare taak als Qik vervult. Hij kan je elk moment live laten uitzenden vanaf de iPhone of iPod touch. Mensen die ingelogd zijn op je Streamago-kanaal kunnen de video’s live meekijken en je kan video’s ook opslaan zodat mensen ze later nog eens kunnen zien. Streamago richt zich, in tegenstelling tot Qik, enkel op het zo snel en live mogelijk uitzenden van opnames die je maakt. Dat kon eerst via de webcam op je computer en nu dus via de iPhone.

Anderen kunnen je filmpjes live meekijken of terugkijken op je eigen kanaal op Streamago.tv. Voor de laatste optie moet je in de iPhone-app aangeven dat je de video’s wilt bewaren. Die optie vinkten we aan in een korte test. Wij kozen ervoor om in de meest gunstige instelling te filmen op de iPhone 3Gs: 20 frames per seconde op een resolutie van 192 x 144 pixels. De kwaliteit is zeker niet baanbrekend, maar acceptabel. Wat vooral opvalt is dat Streamago echt razendsnel werkt. Je hebt geen uploadtijd en geen verwerkingstijd.

Streamago kermisaap

Als we de gemaakte testvideo van kermisaap Hansie terugkijken op het eigen Streamago-kanaal, valt op hoe groen de dienst van Tiscali nog is. Er is (nog) geen mogelijkheid om video’s of streams te embedden op andere sites, er zijn geen knoppen voor Twitter en Facebook aanwezig om een video razendsnel te delen (via de app kun je wel je kanaal communiceren via Facebook) en de spaties in de beschrijving van onze video zijn vermaakt tot allerlei rare leestekens. De xxxx-jes onder Share, Community en Recommendation laten zien dat er nog wel gewerkt wordt aan allerlei functies.

Maar hoewel de dienst nog in de kinderschoenen staat, is Streamago veelbelovend als iPhone-app. Live uitzenden en filmpjes opslaan werkt razendsnel. Het kan op Wi-Fi netwerk en op 3G. Filmpjes zijn bovendien aangenaam klein van formaat.

Downloaden: Streamago (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2011, 16:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen qik, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.