Samen films maken met CollabraCam voor de iPhone

CollabraCam voor de iPhone en iPod touch is een app waarmee je meerdere iPhones binnen hetzelfde netwerk kan laten fungeren als camera's. Met een andere iPhone kun je de opnames dan rechtstreeks monteren.

CollabraCam iPhone video editing toolWat je nodig hebt: meerdere iPhones, de applicatie CollabraCam en een Wi-Fi-verbinding waar je gezamenlijk gebruik van kan maken. Wat je ermee kan: samen een film maken. De iPhone-applicatie CollabraCam is een regisseurstool waarmee je filmpjes kan monteren die door anderen tegelijk zijn geschoten. Als voorbeeld op de website van de app zie je een skater die uit vier verschillende hoeken wordt gefilmd. De opnames worden live geïmporteerd in CollabraCam en daar verwerkt tot een eindproduct.

Kortom: wie Studio Sport vanaf zijn eigen slaapkamer wil presenteren, kan dat nu met verschillende cameramannen om zich heen. Een van de iPhone-eigenaars heeft de regie in handen en bepaalt wanneer de beelden van de andere cameramensen worden opgenomen. Het idee achter CollabraCam is dat je snel een professionele video kan maken met minimale moeite. Behalve je film opslaan kun je de opname ook doorzetten als videoproject voor bestaande videobewerkingsprogramma’s op de PC en Mac.

CollabraCam is zo’n app die de oneindige mogelijkheden van de iPhone illustreert. Toch zitten er wat haken en ogen aan. Omdat een Wi-Fi-verbinding noodzakelijk is, kun je er niet op uittrekken om de wildste avonturen vast te leggen. Ook moet iedere deelnemer over de CollabraCam-applicatie beschikken en die kost 4,99 euro per stuk. In onderstaande video-impressie brengen fanatiekelingen nog twee minpunten aan het voetlicht: het geluid loopt wat achter bij het beeld en je kan de geluidssporen niet zelf bedienen. Om écht handig te zijn, kan CollabraCam nog wel een update gebruiken dus.

Downloaden: CollabraCam (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2011, 15:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerp filmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.