iculture-biz
iCulture Biz

LinkedIn Recruiter: onderweg talent vinden met iPhone-app

LinkedIn Recruiter is een aparte, gratis iPhone-app om zakelijk talent mee te vinden op het professionele sociale netwerk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

LinkedIn Recruiter iPhone jobhunters appHet professionele sociale netwerk LinkedIn heeft een aparte iPhone-app uitgebracht speciaal voor jobhunters en werkgevers. LinkedIn Recruiter is een uitgeklede variant op de normale LinkedIn-app voor de iPhone, puur ingericht voor het vinden van geschikte kandidaten voor een baan of een klus. Je hebt een LinkedIn Recruiter-account nodig voor wervers en wervingsteams om de app te kunnen gebruiken.

Net als op de desktop wordt LinkedIn op die manier net even anders ingericht. De interface is gebouwd op zoekopdrachten die je uitvoert. De applicatie toont geschikte kandidaten voor je functie en vanaf de profielfoto’s bovenin beeld lees je informatie van iemand en kan je contact leggen met privéberichten in LinkedIn (InMail) of bel je iemand. Als je dat doet, biedt LinkedIn een notitieveld zodat je tijdens een telefoontje of vlak erna zodat je een aantekening kan maken van iemand.

LinkedIn Recruiter mailbox teamleden LinkedIn Recruiter projecten en mensen

LinkedIn Recruiter is niet perse een individuele aangelegenheid. Als je met een wervingsteam werkt, kan je andere recruiters uit de groep meteen benaderen en ermee chatten. Met de groep vind je bovendien updates van kandidaten die zijn geselecteerd. Hun updates volg je op dezelfde manier als de nieuwsstroom in de gangbare LinkedIn-app, alleen ligt de nadruk nu meer op nieuwe skills op profielpagina’s, nieuwe functies en aanbevelingen – veel minder op de nieuwsberichten die worden geplaatst.

Het zakelijke LinkedIn Recruiter-account dat de applicatie vereist, is verkrijgbaar in drie smaken. Hij begint voor 30 euro per maand voor 10 berichten naar profielen, kost 60 euro voor 25 berichten en het dubbele aantal berichten kost maar liefst 300 euro per maand.

Downloaden: LinkedIn Recruiter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:44
Categorieën Sociaal netwerken, Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.