iCulture speelt Any Landing, ACR Drift en Impossible Run

We spelen het ontzettend lastige Impossible Run, vliegen en maken leuke noodlandingen in Any Landing en wordt ACR Drift de volgende Asphalt?

ICS Any Landing header iPhone iPadDrie gratis games om de week mee te beginnen, zoiets wordt steeds vanzelfsprekender in een markt die wel volledig naar gratis lijkt te verschuiven. De racegame ACR Drift is nog niet uit in Nederland en België en we leggen je uit waarom dat goed is. Ondertussen kan je je vermaken met Impossible Run als nieuwe Flappy Bird-variant en houd je een vliegtuig in de lucht in Any Landing. Waarin landen eigenlijk leuker is dan vliegen.

Any Landing: waar gaat het nu om?

ICS Any Landing iPad iPhoneAny Landing is een fascinerend spelletje voor iPhone en iPad. In principe is het een highscore-spelletje waarin je zo ver mogelijk vliegt met een van de kisten in het spel. Maar het wordt eigenlijk pas echt leuk als het mis gaat: dan probeer je de schade te beperken met een noodlanding. Hoe beter die noodlanding is, hoe meer bonussen je krijgt. Zo kan je landen op bossen, vrachtwagens en praktisch elke ondergrond. Any Landing heeft 32 levels waarin je de landingszones op een (vrij onduidelijke) manier krijgt aangewezen. Daarvóór vlieg je zolang mogelijk door power-ups op te pakken. Raketten om andere kisten uit de lucht te schieten, of reparaties zodat je weer even door kan tuffen. Dat de bedoeling van het spel soms niet helemaal duidelijk is, prikkelt eigenlijk in dit spel. Want als je complimenten krijgt voor je technisch goede landing maar niet verder komt, hoe zit het dan? Met dat misverstand word je Any Landing ingetrokken… en voor je het weet red je alle schattige katjes in het spel.

Downloaden: Any Landing (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Impossible Run: je kon erop wachten

ICS Impossible Run iPad iPhoneJa, daar kon je op wachten na het gigantische succes van Flappy Bird. Eerst kreeg je de letterlijke klonen. Toen zei Apple: dat doen we niet meer. En dan stromen de niét letterlijke klonen binnen die wel overduidelijk zijn geïnspireerd door Flappy Bird. Ik vermoed dat Impossible Run de eerste van veel spelletjes is met een soortgelijke strekking: absurd simplistische games die absurd moeilijk zijn. In Impossible Run begin je meteen met rennen en druk je kort of lang op het scherm om een sprong te maken over lava. Nou, je raadt het: de sprongen komen ontzettend snel achter elkaar en terwijl je nog opgelucht bent dat je die lange sprong hebt gehaald, zie je dat het platform waar je nu op staat na tien pixels alweer ophoudt en dus lig je alweer in de lava. In de tijd dat je de vorige zin leest, heb je waarschijnlijk reeds twee of drie highscorepogingen achter de rug. Impossible Run kan dus wel eens een succes worden. Het is in ieder geval een aankondiging voor nog veel meer pittige spelletjes.

Downloaden: Impossible Run (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

ACR Drift: online driften

ICS ACR Drift iPad iPhoneACR Drift is voorlopig alleen uit in Australië voordat de game een wereldwijde release krijgt. Dat lijkt oneerlijk en onlogisch, maar in dit geval is het misschien een goede zaak. De game waarin je (online) drift tegen een andere racer, is in the land down under net voorzien van een update die de game volgens spelers onmogelijk moeilijk maakt. Omdat je alleen een beetje kan doorracen en winnen na genoeg in-app aankopen, zijn spelers not amused. Dus kan ACR Drift misschien nog wel bijgeschaafd worden voordat wij er eind februari mee kunnen spelen. Laten we erop hopen, want met een Ridge Racer-achtig driftmechanisme, de beelden van de voorlaatste Asphalt-games en meer dan 50 gelicenseerde auto’s, heeft de game wel potentie. Eind deze maand zien we of het spel op het juiste niveau is gebracht.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 19:08
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.