Limbo: griezelig avontuur nu ook op iPhone en iPad

De succesvolle spelcomputer game Limbo is verkrijgbaar voor de iPhone en iPad. Het onheilspellende avontuur gaat over de zoektocht van een jongen in een donkere wereld.

Limbo logoWe wisten al dat de succesvolle game Limbo zijn opwachting zou maken in de App Store, maar vandaag is hij dan ook daadwerkelijk verkrijgbaar. De titel kost €4,49 en is als universele app uitgegeven. Limbo is een bijzondere game met een unieke sfeer. Je bestuurt een jochie dat door een duistere wereld wandelt. Zo duister dat je alleen zijn silhouet en zijn oplichtende ogen ziet. Door de stilte en de zwart-witte omgevingen heeft het meteen iets onheilspellends. En die belofte wordt ingelost als je op gruwelijke wijze wordt doorboord door de scherpe poten van een enorme spin.

LimboOndanks de leeftijd van de hoofdpersoon is Limbo duidelijk geen game die je je kinderen laat spelen. Het is een duister avontuur waarin je flink moet puzzelen om allerlei vallen, stekels, vijanden en andere gevaren te ontlopen. Door een gebrek aan aanwijzingen en visuele hulpmiddelen is het soms lastig de oplossing te vinden. Je vindt in dit spel geen metertjes, te verzamelen muntjes of vrij te spelen personages terug. Alles is gericht op de hoofdpersoon, zijn eenzame tocht en de interactie met de speelwereld.

De iOS-versie is dezelfde game die eerder op de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Mac is verschenen. Het avontuur werd daar zeer hoog beoordeeld. Omdat het niet zo zeer op snelle actie leunt, maar de doorgronding van de speelwereld en de oplossing van de puzzels veel belangrijker is, komt Limbo prima tot zijn recht op een iPhone of iPad. Na XCOM en Knights of the Old Republic is het goed te zien dat opnieuw een klassieker van de spelcomputers een succesvolle overstap naar iOS weet te maken.

Downloaden: Limbo (€4,49, iPad2+, iPhone 4S+, iPod touch 5G+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 10:06
Categorie Games
Onderwerp limbo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.