Easy Calendar: populaire Nederlandse agenda-app nu ook op iPad

De Nederlandse agenda-app Easy Calendar van Tom van Zummeren is er nu ook op iPad. Je kan snel afspraken maken en verplaatsen.

Easy Calendar iPad headerOp de iPhone is Easy Calendar al lange tijd niet te stuiten. De Nederlandse agenda-app van Tom van Zummeren ziet er misschien niet bijzonder uit met enkel zijn weekoverzicht dat doet denken aan papieren agenda’s, maar dat is misschien wel precies de kracht. Hij oogt simpel en bedient ook zo. Je kan afspraken eenvoudig aanmaken met een druk op een dag en het verplaatsen van een afspraak naar een volgende week, is net zo makkelijk.

Drie weken naast elkaar

Je houdt een afspraak even ingedrukt, kiest voor de optie ‘Verplaats’ en vervolgens selecteer je een andere datum om de afspraak op neer te zetten. Klaar. Gaat het om een herhaalde afspraak, dan geef je meteen aan of het alleen voor die afspraak of voor alle afspraken geldt. Nu kun je in de agenda-app van Apple zelf ook eenvoudig verplaatsen natuurlijk, maar in de liggende houding van Easy Calendar zie je maar liefst drie weken overzichtelijk naast elkaar. Dat bespaart scrollen naar andere weken. In de staande houding voelt de iPad-app als een wel erg uitgerekte versie van de iPhone-versie. Tenzij je dagen volledig volstaan met afspraken, overheerst wit er gigantisch. Overzichtelijk is het zeker. Fraai? Mwoah.

Easy Calendar drie weken overzicht

Afspraak invoeren

Maar de kracht van Easy Calendar lag nooit bij het uiterlijk. De kracht zat hem in de bediening. Je kan altijd op Vandaag drukken linksboven om meteen naar de huidige dag te gaan, en ook op de iPad plan je lekker snel een afspraak in. Als je op een dag tikt voor een nieuwe afspraak, zie je een pop-up waarin je meteen het tijdstip bepaalt met een rad waar je doorheen draait. Daarna tik je op de tekst voor de naam van een afspraak en staat hij al.

Easy Calendar andere agenda kiezenIn dat scherm kan je ook nog kiezen om een afspraak over een hele dag uit te smeren, of een kleur van een van je agenda’s te kiezen. Handig als je bijvoorbeeld ook een gedeelde agenda gebruikt waar je de afspraak niét in wilt hebben of juist wél in wilt hebben.

Voor meer opties bij een afspraak tik je door op ‘Meer’, en krijg je een overzicht van geavanceerde opties die meer lijken op de originele agenda-app die Apple standaard levert op de iPad. Daar stel je het begin en einde van een afspraak in (standaard staat een afspraak op één uur), geef je aan wanneer een afspraak herhaald moet worden, nodig je mensen uit en stel je een of meerdere pushberichten in voor de herinnering van een afspraak. Eventueel voeg je een notitie toe, bepaal je je beschikbaarheid, voeg je een webadres toe en een locatie voor je afspraak. Veel minder belangrijke dingen dus – al had de meldingsmogelijkheid misschien nog wel in het snelmenu mogen staan.

Niet zo feilloos

Zo feilloos als Easy Calendar op de iPhone is, is hij helaas niet op de iPad. De applicatie heeft geen problemen, vastlopers of rariteiten in onze testsessie, maar werkt net iets minder lekker dan op de iPad. Het zit hem in de details: het inladen van afspraken in de applicatie duurt een tijdje en het vegen door weken in de liggende stand van de iPad, loopt net niet helemaal soepel. Onverlet is Easy Calendar ook op de iPad een doeltreffende app. Zeker als je vaak afspraken verplaatst, om welke reden dan ook, is de Nederlandse app een fijn alternatief voor de standaardagenda.

Downloaden: Easy Calendar voor iPad (€1,79 ter introductie, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 10:33
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.