Lights Off

Lights Out: eerste native iPhone-game

De eerste native game voor de iPhone is verschenen: Lights Off, waarmee je steeds de schakelaar van een lamp moet omzetten en op die manier alle lampen moet uitschakelen. Klinkt echter simpeler dan het is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Lights OffLucas Newmann en Adam Betts hebben de eerste native iPhone-game gemaakt: Lights Out. Native betekent: geen webapplicatie, maar software die je echt moet downloaden en installeren op de iPhone. Omdat te kunnen doen heb je daarnaast nog Jailbreak-tools nodig. Spannend? Mwoah…

Het spelidee is dat je moet proberen alle lampen uit te krijgen. Je tikt op een vierkant vlak om de lamp van status te laten veranderen. Tegelijk veranderen de lampen eromheen ook van status: een brandende lamp gaat uit, een gedoofde lamp gaat aan. Klinkt als een spel waar je een tijdlang erg verslaafd aan kunt raken en daarna moedeloos weer aan de kant gooit. Het spel is ontwikkeld met Apple’s UI Kit-framework, dezelfde tools die ook zijn gebruikt om andere native applicaties voor de iPhone te ontwikkelen, zoals Google Maps en YouTube. Net als de Huckleberry Mirror die we al hebben besproken, dook deze toepassing op bij de C-4 conferentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:15
Categorie Games
Onderwerp game
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.