iPhone Doom game

Doom op de iPhone… alleen de besturing werkt nog niet

Hacker Stepwhite heeft Doom werkend gekregen op de iPhone, maar het is beperkt tot demo's, want de besturing van de controller is een lastig probleem op een telefoon zonder knoppen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Doom gameHet is slechts een kwestie van tijd voor er echt coole games voor de iPhone gaan verschijnen. Hacker Stepwhite is erin geslaagd om Doom werkend te krijgen – al kun je er nog niet echt mee spelen. Omdat het controller-systeem ontbreekt kun je alleen kijken naar demo’s.

Maar omdat de meeste van deze projecten als open source worden uitgevoerd is er vast wel iemand die de oplossing weet om ook de controllers aan te sturen. Probleem bij deze game – en trouwens bij alle andere games ook – is dat de nauwelijks knoppen heeft, die je voor de besturing zou kunnen gebruiken. Je zit dan vast aan een externe controller (nog niet verkrijgbaar) of knoppen op het scherm. Voor shootergames is dat niet de meest handige oplossing: je wilt toch ergens op kunnen rammen. Stepwhite ging met Doom op de iPhone aan de slag omdat hij een vriend had beloofd om het voorelkaar te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:14
Categorie Games
Onderwerpen doom, first person shooter, game
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.