Lift iPhone-app: sociaal netwerk helpt bij sporten en andere doelen

Lift is een sociale netwerk-app waarmee je je doelstellingen kan vastleggen en progressie kan delen, bij afvallen, trainen en meer.

Lift iPhone iPod touch doelen nastrevenJe wilt graag gewicht kwijtraken door middel van hardlopen en kan daar wel een steuntje bij gebruiken – maar wil niet je progressie opdringen aan je Facebook-vrienden. Dat is waar de iPhone-app Lift om de hoek komt kijken. De al langer verkrijgbare app heeft een update gekregen die delen op Twitter mogelijk maakt, en daarnaast andermaal aantoont dat de applicatie erg goed ondersteund wordt. Welk doel je ook hebt en welke gewoonte je jezelf ook wil aanmeten, het sociale netwerk kan je ermee helpen.

Lift laat in de App Store-omschrijving al zien wat de meest beoogde doelen van de gebruikers van de app zijn, en die lijst zie je ook bij binnenkomst van de app. Exercise, dus trainen, is de populairste categorie met wereldwijd meer dan 40.000 deelnemers. Gevolgd door meer water drinken, lezen, flossen, pushups, om middernacht gaan slapen, rennen, vitamines nemen en ontbijten. De lijst is aanzienlijk langer, maar mocht er niks van je gading tussen zitten, dan kan je ook zoeken op een streven of er een handmatig invoeren.

In Lift is het de bedoeling dat je dagelijks of anders in ieder geval met regelmaat incheckt op je doelen, die de applicatie overigens habits, gewoontes, noemt. Elke keer als je incheckt, komt dat in de tijdlijn te staan van de habit en is het bericht voor iedereen die zich er ook voor heeft aangemeld, te lezen. Je kan een checkin combineren met een persoonlijke noot. Anderen kunnen op je activiteiten reageren met een reactie en een prop – Lifts variant op de Facebook like.

Lift inchecken bij event Lift notities overzicht

Dat is niet de enige manier waarop de toepassing je progressie vastlegt. Zodra je hebt ingechekt, kan je terug naar het hoofdmenu. Dat is niks anders dan een dagagenda met bovenin de datum en daaronder de gewoontes die je kan aftekenen. Na het inchecken wordt een gewoonte groen. Met een knop linksonder track je je eigen geschiedenis en met een knop rechtsonder zie je recente activiteit van iedereen, alleen vrienden of props. Elk doel gaat op de eigen pagina gepaard met een ‘frequency per week’-tabel, waarin je elke week zeven vakjes groen kan laten kleuren door in te checken. Met de info-knop zie je de grafiek groter in beeld, zie je een maandagenda met checkins en een overzicht van je notities.

Onvoorstelbaar veel iPhone-apps die je op een sociale netwerk-achtige manier willen helpen met sportieve doelstellingen, doen dat met een interface waar je eenvoudig in verdwaald raakt. Fitocracy en mywellness hebben prachtige intenties, maar zijn soms een crime om te gebruiken. Lift ziet er strak en simpel uit en is ontdaan van alle opsmuk. Je leest hier geen uitgebreide trainingsprogramma’s waar je aan moet voldoen: dat vul je zelf maar in. Lift is er om je progressie vast te leggen en dat doet de app met verve.

Downloaden: Lift (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 14:20
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, goede voornemens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.