Letterpress: iPhone-woordspel van Tweetie-ontwikkelaar Atebits

Ex-Apple medewerker Atebits heeft een fantastisch, strategisch woordspel op de iPhone uitgebracht dat je online kan spelen net als Wordfeud. Je hebt slechts een Game Center-account nodig om woordenvelden in te kleuren.

Letterpress woordspel iPhone van AtebitsIn 2007 verliet Loren Brichter Apple en richtte hij zijn eigen bedrijfje op. In 2010 werden zijn bedrijf en zijn razend populaire iPhone-app Tweetie gekocht door Twitter. En in 2012 haakt Atebits in op de hype van woordspellen die je online op je dooie gemak tegen iemand anders kan spelen. In Letterpress heb je een veld van 25 letters waarin je woorden moet maken. Die veranderen in jouw kleur. Het spel eindigt als alle letters een kleur hebben – en degene met de meeste letters in zijn kleur wint het potje.

Het moet meteen gezegd worden dat we als Nederlanders een flinke kluif zullen hebben aan het spelconcept van Atebits, omdat Letterpress alleen in het Engels is uitgevoerd. Ga er maar eens aanstaan: lastige Engelse woorden met een Q, X of Y uit de hoge hoed toveren om het veld vol te maken. Het grote voordeel is wel dat letters niet aan elkaar hoeven te liggen.

Oké, dus woorden die je maakt, leveren letters in jouw kleur op. Die kleuren kan je ook kleuren van elkaar afpakken. Heb jij die E-nodig die de ander net gebruikte voor zijn woord? Dan herover je hem in jouw kleur bij het aanleggen van een nieuw woord. Maar… je kan letters ‘verdedigen’ in het spel, waarmee je voorkomt dat ze verkleuren. Door letters te omsingelen met andere letters in jouw kleur, krijgen ze een donkere tint mee. Op dat moment verdedig je ze en kunnen ze wel gebruikt worden door de tegenstander, maar verkleurt de letter niet mee. Zo is het spel een stuk strategischer dan spellen waarin je ‘simpel’ woorden neerlegt, zoals het onlangs uitgekomen en geslaagde Nederlandse spel Wordboxer.

Letterpress openstaande spellen Letterpress kleuren in een woordveld

De afwerking van Letterpress is fenomenaal. De app is simpel vormgegeven met heel veel wit op het scherm, maar animeert bij elke knop die je indrukt. Een potje openen? De ‘postzegel’ van het spel – overigens leuk gekenmerkt door de kleurenverhouding op het bord – zoeft in beeld en de laatst gebruikte letters wiebelen nog even na. Ook briljant is dat je gewoon kan spelen en anderen kan uitnodigen met je Game Center-account. Je hoeft er dus geen nieuw account meer voor aan te maken.

Letterpress is gratis te downloaden, maar als je meer dan twee potjes tegelijk wilt spelen, betaal je in-app 79 cent. Het spel ziet er stijlvol uit en is als woordspel een stuk strategischer dan wat je voorheen hebt gespeeld. Nu is het vingers kruisen voor een Nederlands woordenboek.

Downloaden: Letterpress (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 18:27
Categorie Games
Onderwerpen asynchroon, atebits, letterpress, tweetie, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.