Lekker weer? 5 iPhone-applicaties voor strand en terras

Het is lekker weer en je wilt met je iPhone op het strand of op een terras zitten. Met deze 5 apps vind je leuke terrassen en maak je er qua zon ook een

zon wijzerHet is lekker weer en je wilt lekker genieten op een terras of op het strand. Je iPhone gaat natuurlijk mee, want dat is je communicatielijn met de rest van de wereld. Maar welke apps heb je nodig om te zorgen dat het een geslaagde dag wordt? We hebben een vijftal zonnige apps op een rijtje gezet: twee apps waarmee je een leuke strandtent of strandpaviljoen vindt, twee apps om een lekker terrasje te pakken en een app die ervoor zorgt dat je ‘s avonds niet met een rood hoofd thuiskomt.

Strand

strand iconStrand is een app voor mensen die naar het strand willen gaan. De app is sinds begin april in de App Store te vinden en is onlangs uitgebreid met de plaatsen Castricum en Amsterdam (want ook daar is strand). De app geeft weersinformatie, menu’s van strandpaviljoens, openingstijden en een overzicht van evenementen in plaatsen als Bloemendaal, Callandsoog, Egmond, IJmuiden, Noordwijk en Renesse. De volledige lijst is in de App Store te vinden. In de toekomst komen er meer functies bij, zoals een top 25 van strandtenten en geavanceerd beoordelen van kustplaatsen.
Downloaden: Strand (€0,79)

Revu Strandgids

strandgidsDe Revu Strandgids bestaat al wat langer. Met deze app vind je alle gezellige paviljoens, bars en clubs langs de Nederlandse stranden. Op basis van je locatie krijg je te zien welke hippe bar in de buurt is. Ze zijn allemaal voorzien van Nederlandstalige reviews, foto’s, routebeschrijving en een linkje naar de websites. In totaal is er informatie over 115 bars en clubs te vinden, geschreven door professionele redacteuren van Revu. De app is uit 2009 maar de inhoud is nog goed bruikbaar; de prijs van de app is inmiddels wel omlaag gegaan van €2,99 naar €0,79.
Downloaden: Revu Strandgids (€0,79)

Talkies Terras Special

talkies iconTalkies is een lifestyle-magazine, dat naast het vertrouwde magazine ook een Terras-applicatie heeft uitgebracht. De Terras Guide geeft een overzicht van de betere restaurants met een terras. Aan de hand van GPS zoek je de terrassen bij jou in de buurt. Je kunt van daaruit ook meteen een route naar het terras laten uitstippelen. Deze app is wat meer gericht op mensen die ook culinair willen genieten, dus voor alleen een biertje is het misschien wat teveel overkill.
Downloaden: Talkies Terras Special (gratis)

Terras-fietsen

terras fietsen iconTerrasfietsen is een app voor mensen die gaan wandelen of fietsen en onderweg willen stoppen voor een kop koffie met appelgebak. Geen hippe tenten dus, maar een praktische app met plaatsen waar je je hongerige maag kunt vullen. In de app kun je ook zelf terrassen toevoegen, een foto uploaden en je beoordeling geven op vijf punten. Anderen kunnen dan aan de hand van jouw ervaringen zien of het betreffende terras de moeite waard is.
Downloaden: Terras-fietsen (gratis)

Zon Wijzer

zon wijzer iconNivea heeft er uiteraard belang bij dat je zoveel mogelijk gaat smeren. De app Zon Wijzer geeft – net als soortgelijke apps – dan ook vooral het advies dat je zonnebrandcreme nodig hebt. Maar er zitten wel een paar handigheidjes in deze app, zoals de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken, met voor elke persoon de aanbevolen beschermingsfactor. Ook krijg je een kaartje te zien met een overzicht van de actuele temperatuur in jouw favoriete plaatsen. De app bevat ook een timer, die vanzelf afgaat als je de maximaal toegestane tijd in de zon hebt gezeten.
Downloaden: Zon Wijzer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 14:21
Categorieën Amusement, Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp strand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.