Leger des Heils 125 jaar: soep-recepten op de iPhone

Soep! is een nieuwe applicatie met recepten van soepen op de iPhone en iPod touch uit onverwachte hoek: het Leger des Heils! Professionele koks en bekende Nederlanders vullen de database aan met nieuwe soeprecepten.

Soep iPad iPhone iPod touch Leger des Heils receptenTer ere van de 125ste verjaardag van het Leger des Heils vandaag, heeft de instantie een ludieke applicatie uitgebracht op de iPhone, iPod touch en iPad. In Soep! heb je een verscheidenheid aan recepten voor soepen die worden aangedragen door professionele koks en bekende Nederlanders. De Christelijke organisatie die daklozen opvangt en van een nachtelijk onderdak voorziet, zal de lijst met recepten regelmatig uitbreiden. Zo is er bijvoorbeeld elke week een Soep van de Week.

De eerste Soep van de Week is een wortelsoep van Robert Kranenborg van Le Cirque en bevat naast de oranje groente ook koolraap, knolselderij, vetspek en griesmeel. Soep recepten voor de iPhone Leger des HeilsDaarnaast kan je recepten zien van onder andere een meloensoep, ossenstaartbouillon, sinaasappelsoep en een waterkerssoep. Elke soep wordt uitgelegd op twee pagina’s: een met ingrediënten, de ander met de bereiding in verschillende stappen. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn afgestemd op vier personen en dat staat er duidelijk bij vermeld. Omrekeningen voor een andere hoeveelheid eters mag je zelf doen. Je kan het totaalplaatje met een knop per e-mail verzenden.

Uiteraard besteedt de applicatie ook aandacht aan het Leger des Heils zelf. In het centrale 125-jaar tabblad zie je de mijlpalen van de organisatie met uitleg en ook de algemene visie wordt overgedragen. Tenslotte kan je de Twitter-feed van de instantie lezen en kan je een kijkje nemen op de bijbehorende Facebook-profielpagina.

Downloaden: Soep! (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 16:02
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen goede doelen, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.