Leger des Heils brengt Soep! recepten-app uit op de iPad

Soep! is een iPad- en iPhone-applicatie van het Leger des Heils ter ere van hun 125-jarige bestaan. In de app vind je talloze recepten voor soepen die zijn aangedragen door professionele koks en bekende Nederlanders.

Soep iPad iPhone iPod touch Leger des Heils receptenHet Leger des Heils bestaat vandaag 125 jaar en daarom heeft ze een app uitgebracht voor de iPad en de iPhone. Soep! bevat recepten voor verschillende soorten soepen en elke week is er een Soep van de Week, bereid en uitgelegd door een topkok. De Christelijke instantie die daklozen opvangt en een nachtelijk onderdak biedt, is van plan het aanbod van soepen regelmatig uit te breiden. De recepten worden niet alleen aangedragen door professionele koks, maar ook door bekende Nederlanders.

De app is een ludieke publiciteitsstunt van het Leger des Heils, dat er om bekend staat daklozen op te vangen met soep en brood. Het wordt niet vermeld of de soepen uit de applicatie ook worden voorgeschoteld in de opvangcentra, maar feit is wel dat er een leuke verscheidenheid aan soepen is. Soep van Leger des Heils op iPad receptenDe Soep van de Week is een wortelsoep van Robert Kranenborg van Le Cirque en bevat naast de oranje groente ook koolraap, knolselderij, vetspek en griesmeel. Daarnaast kan je recepten zien van onder andere een meloensoep, ossenstaartbouillon, sinaasappelsoep en een waterkerssoep. Onder elke soep zie je de kok die het recept heeft aangedragen.

Elke soep wordt uitgelegd op twee pagina’s: een met ingrediënten, de ander met de bereiding in verschillende stappen. Je kan het totaalplaatje met een knop per e-mail verzenden. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn afgestemd op vier personen en dat staat er duidelijk bij vermeld. Omrekeningen voor een andere hoeveelheid eters mag je zelf doen.

Natuurlijk besteedt de applicatie ook aandacht aan het Leger des Heils zelf. De algemene visie van het bedrijf wordt uitgelicht in een tabblad en in het centrale 125-jaar tabblad zie je de mijlpalen van de organisatie met uitleg. Tenslotte kan je de Twitter-feed van de instantie lezen en kan je een kijkje nemen op de bijbehorende Facebook-profielpagina.

Downloaden: Soep! (gratis, ook voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 16:03
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.