Leeuwarder Courant deelt ervaringen bij ontwikkelen iPad-applicatie

Leeuwarder Courant deelt de ervaringen met het ontwikkelen van een iPad-applicatie. Ze leggen uit hoe de verschillende stadia worden aangepakt.

leeuwarder courantDe Leeuwarder Courant deelt in het kader van open innovatie alle stappen die ze ondernemen om een iPad-applicatie te maken. Via een weblog kun je over de verschillende stadia lezen, zoals de vormgeving en de functionaliteiten. De eerste schetsen van de vormgeving zijn opgeleverd en sluiten aan op de nieuwe huisstijl en vormgeving die de papieren krant ook gaat krijgen. Er komt ook een nieuw logo, maar dat krijgen we nog even niet te zien.

Bij de app kun je een aantal categorieën instellen die je wilt zien, zoals hierboven aangegeven. Zit je eenmaal in een categoriepagina, dan kun je naar de volgende pagina bladeren door te swipen Belangrijke artikelen krijgen een prominentere plaats in de vormgeving. Met pull-down krijg je de categoriestructuur te zien. Met pull-up zie je een artikeloverzicht per categorie, waarbij gelezen artikelen grijs zijn gemaakt. Aan de hand van feedback van allerlei mensen (waaronder een testpanel) zullen aanpassingen worden gedaan.

Alles is te volgen op: iPadlog, ontwikkellog van de LC iPad-applicatie

leeuwarder courant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2010, 16:50
Categorie Kiosk
Onderwerpen ipad, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.