Leesapp Readmill opent nu ook ePub-boeken vanuit Dropbox

De prachtige lees-app Readmill voor iPhone en iPad kan nu ook ePub- en PDF-bestanden vanuit Dropbox openen. Je kan ook aantekeningen delen.

Readmill e-books lezen op iPhone in stijlAan het begin van het jaar waren we al erg te spreken over Readmill. Een iPhone- en iPad-app om boeken in te lezen in een moderne interface met een klassiek lettertype, met daarbij de mogelijkheid om aantekeningen bij de tekst te zetten en die te delen met vrienden in de app. Met een update vandaag wint Readmill aan veel functionaliteit. De applicatie toont nu ook aantekeningen van buiten je vriendengroep. Zo kan je de aantekeningen van de hele Readmill-gemeenschap lezen zonder het boek te verlaten.

Het werkt natuurlijk ook andersom. Als je zelf een aantekening bij een passage uit het boek maakt en daar een commentaar bij zet, zien andere gebruikers die ook als ze het boek lezen. Zo kan er een discussie ontstaan over een stuk uit het boek, of zie je bijvoorbeeld welke zinnen andere gebruikers mooi vinden. Tekst highlighten gaat een stuk makkelijker dan voorheen. Even je vinger op het scherm drukken en daarna over de tekst zoeven is genoeg om hem te selecteren.

Readmill boekenkast iPhone Readlimm highlight markeren en reageren

Maar de echt grote slag slaat Readmill op het gebied van Dropbox-ondersteuning. Je kan (al dan niet schimmig verkregen) e-books in ePub- en PDF-formaat rechtstreeks van Dropbox naar Readmill sturen om ze daarin te lezen. Volgens Readmill was de Dropbox-support een grote gebruikerswens die nu ingewilligd is. Ook het versturen naar buiten toe is makkelijker geworden. Je kan highlights delen via e-mail, iMessage, Twitter, Facebook en zelfs Pinterest.

Wie gewoon legaal gratis boeken wil blijven lezen, heeft ook geen slechte aan de update van Readmill. De nieuwe versie 3.4.2 heeft haar ruim duizend gratis te lezen boeken uitgebreid met mysterieuze boeken gecureerd door Lisa Sanchez. Verder zijn er prestatieverbeteringen onder iOS 7.0.3 doorgevoerd.

Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 18:45
Categorie Boeken
Onderwerpen dropbox, ebook, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.