IFTTT

IFTTT laat je foto’s automatisch opslaan in fotoalbum

De iPhone-app IFTTT biedt nu ondersteuning voor handelingen met je fotoalbum en Apple's Herinneringen-app: hij is nu een stuk veelzijdiger.

IFTTTTot nu toe was IFTTT vooral een dienst voor powerusers. Een iPhone-app voor gebruikers die allerlei specialistische handelingen op de achtergrond willen draaien. Maar met ingang van de nieuwste update kan If This Then That wel eens leuk worden voor een groot publiek. De applicatie kan nu allerlei acties uitvoeren tussen apps en je fotoalbum en herinneringen op de iPhone. Zo kan je bijvoorbeeld alle Instagram-foto’s die je liket meteen opslaan in een fotoalbum, of sla je Facebook-foto’s waarop je getagd bent automatisch op.

Het briljante aan IFTTT is als altijd dat er talloze opties zijn voor de automatismen. Zo kan je het fotoalbum van je iPhone niet alleen gebruiken als eindpunt waarop foto’s worden opgeslagen, maar is het fotoalbum net zo handig het startpunt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen elke nieuwe foto die je maakt meteen op te slaan in Dropbox. Kan je elk nieuw screenshot dat je maakt als nieuwe post aanmaken in Tumblr.

IFTTT foto gebruiken iPhone IFTTT foto-opties iPhone

De integratie met de Herinneringen-app van IFTTT is ook aardig, zowel als startpunt als eindpunt van een actie. Je kan zowel het aanmaken van een taak als het voltooien ervan inzetten en ook hier zijn de mogelijkheden zo bont als je het zelf maakt. Zo kan je een voltooide taak bijvoorbeeld belonen met… het knipperen van je Philips Hue.

IFTTT versie 1.2.0 voor de iPhone heeft verder een optimalisatieslag gemaakt voor vooral iOS 7. Er zijn veegbewegingen waarmee je de app kan bedienen, de achtergrondsynchronisatie moet een stuk beter werken en ten slotte is er een nieuwe feedback-knop in de instellingen.

Downloaden: IFTTT (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 20:08
Categorie Productiviteit
Onderwerp ifttt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.