iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Lees dit boek: fragmenten uit de nieuwste Nederlandse boeken lezen

Lees dit boek is een nieuwe iPhone-app waarmee je een overzicht van de laatste Nederlandse boeken ziet en daaruit meteen fragmenten kan lezen. De beloofde kortingen van de applicatie lijken niet altijd op te gaan.

Lees dit boek iPad iPhone iPod touchDe nieuwe Arnon Grunberg, een voorbeschouwing van Hogere Kringen van Viveca Stan en een gratis boek voor de snelle gebruikers die zich aanmelden. Lees dit boek is een nieuwe universele applicatie voor de iPhone, iPad en iPod touch die het hart van fanatieke lezers wel eens sneller kan doen kloppen. De app toont een visueel en speels overzicht van 24 nieuwe Nederlandse boeken, ververst de lijst elke week met 4 boeken en laat je fragmenten ervan in alle rust lezen.

De boeken? Die vind je ook in de iBookstore. De fragmenten? Die lees je daar vermoedelijk ook wel. Maar Lees dit boek is wel een uiterst handige en leuk opgemaakte manier om de laatste Nederlandse boeken mee in de gaten te houden. In het hoofdscherm zie je de boekcovers groot staan en kan je er overheen vegen om er meteen een citaat over te lezen en de auteur te zien. Druk erop en je ziet een beschrijving van het boek, een koop-knop en een lees fragment-knop.

Lees dit boek beschrijvingMet de laatste wordt er een gratis boekpreview in de app geladen waarvoor je niet naar Apple’s iBooks hoeft te vertrekken. Je hebt daarbij de keuze uit vijf lettertypes en een grote en kleine letter. De niet al te witte achtergrond ligt prettig op het oog, maar de lichtgroene navigatiebalk van de app verdwijnt niet uit het scherm, wat visueel een drempeltje is om makkelijk in het boek te komen. Wel aardig is de directe deelfunctie voor Twitter, Facebook en e-mail.

Lees dit boek beweert de boeken met korting aan te bieden ten opzichte van de adviesprijs, maar dat lijkt een beetje per boek af te hangen. Hogere Kringen van Viveca Sten zou een adviesprijs hebben van 10,99 euro en is in de app voor 8,99 euro aangekondigd. Druk je daarop, dan word je doorverwezen naar de iBookstore en zie je die prijs daadwerkelijk staan voor de voorbestelling. Bij Arnon Grunbergs nieuwste boek, De man zonder ziekte, staat 10,99 euro, maar vraagt Apple er toch echt 12,99 euro voor. Update: het probleem is opgelost en de korting geldt nu daadwerkelijk.

Het loont om je snel aan te melden in de applicatie. Als je dat doet, kan je Duivelspiek van Deon Meyer tot en met 3 juni gratis lezen. In de App Store-omschrijving valt te lezen dat het een eenmalige introductieactie betreft. Als je je hebt aangemeld, kan je ook meteen boeken voorzien van een sterrenwaardering. De gemiddelde gebruikerswaardering zie je meteen terug op de boekcovers in het hoofdscherm.

De website Marketingfacts biedt een kijkje achter de schermen over Lees dit boek. Eerder brachten we op zustersite iPadclub.nl al een uitgebreide vooruitblik.

Downloaden: Lees dit boek (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 15:46
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, nederlandse apps, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.