Layar voor iPhone ingediend bij de App Store

Layar is ingediend bij Apple. Met Layar kun je rondkijken in de omgeving, waarbij je diverse informatielagen te zien krijgt, zoals pinautomaten en Hyves-hotspots.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

architectuurHet is vandaag de tweede keer dat we over augmented reality schrijven. Eerst was er Cyclopedia en nu het nieuws, dat de Nederlandse dienst Layar haar applicatie bij de App Store heeft ingeleverd. Layar is op Android al een erg populaire applicatie: je kunt via de viewfinder van de camera rondkijken in je omgeving en krijgt dan allerlei informatielagen te zien.

Externe partijen zijn al druk bezig om dergelijke layars te ontwikkelen, zoals de hiernaast afgebeelde architectuur-layar of een layar met loopgraven en begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast won Layar ook nog de wedstrijd Vodafone Mobile Clicks 2009 en hebben ze aangekondigd dat er 3D-objecten aankomen.

Genoeg te doen dus, maar een iPhone-applicatie was er nog niet. Dat had ermee te maken dat augmented reality lange tijd niet werd toegestaan door Apple en omdat een jong bedrijf niet alles tegelijk kan doen. Toen Layar voor het eerst werd gelanceerd, werden er drie informatielagen bij geleverd: pinautomaten, uitzendbanen en Hyves-hotspots. In de Android-applicatie kun je instellen op welke afstand je wilt zoeken en je kunt ook een kaart van de omgeving opvragen, zodat je een beter overzicht krijgt van je locatie.

Onderstaand introductiefilmpje geeft een goede indruk wat je met de applicatie zoal kunt doen, al weten we natuurlijk niet of alle functies uit de Android-applicatie straks ook op de iPhone te vinden zijn.

Een wat recenter filmpje werd gemaakt toen Layar wereldwijd beschikbaar kwam:

En in Japan proberen ze op geheel eigen manier Layar aan de man te brengen met filmpjes waarin Layar Man de hoofdrol speelt:

Via Twitter: @Rhymo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:46
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen augmented reality, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.