Layar voor iPhone en iPad: nieuw design en recente scans bekijken

Augmented reality-app Layar voor iPhone en iPad heeft nu een nieuwe interface en een lijst met items die je recent in Layar hebt geopend.

Layar De augmented reality-app Layar heeft een nieuw design, met een rustige en frisse nieuwe interface. Daarnaast heeft de app nu een “Recent Content” onderdeel, een handige lijst met items die je recent in Layar hebt geopend. Ook kun je volgens de ontwikkelaars voortaan elke QR code met de app scannen. De update van de app valt samen met een aantal andere vernieuwingen van het bedrijf, zoals een ander logo en een nieuwe website. Voor mensen die de Layar-functie wel kennen, maar de app zelf eigenlijk nooit gebruiken: in de app kun je de camera gebruiken om een restaurant, bioscoop of andere locatie bij jou in de buurt te vinden, maar ook om tijdschriften, kranten, folders, posters en QR-codes te scannen om extra content te bekijken.

De Geo Layer in de app, waarmee je via Foursquare of andere locatiediensten “lagen” over jouw camera heen legt is nu versimpeld en daardoor makkelijker te gebruiken. Een belangrijk verschil tussen Layar en de apps van locatiediensten zelf is dat locatiediensten resultaten vaak op een kaart of lijst laten zien, terwijl je ze met Layar voor je ziet. Via de lens van je iPhone zie je welke kant je op moet lopen om een bepaald restaurant te vinden. Een bijkomend voordeel van zoeken met Layar: je kunt makkelijk tussen locatiediensten schakelen. Wie een huis in de buurt zoekt zet de “Funda-laag” aan; wie Instagramfoto’s die om zich heen zijn gemaakt kiest daarvoor. Een stuk eenvoudiger dan constant schakelen tussen apps.

Downloaden: Layar (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Layar scannenLayar QR

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 18:00
Categorie Amusement
Onderwerpen augmented reality, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.