iOS game-update: BattleFriends in Tanks, Gold Digger, Pirate Legends en meer

Vandaag in de iOS game-update het graafspel Gold Digger, het asynchrone BattleFriends in Tanks, het fenomenale Pirate Legends en meer.

Pirate Legends iconDe donderdag is inmiddels een vast ritueel voor iedereen die reikhalzend naar nieuwe App Store-games uitkijkt. Dit is namelijk de dag waarop de meeste ontwikkelaars hun spel beschikbaar stellen, en ook het moment waarop de meest geanticipeerde games eindelijk verschijnen. Dat bleek vanmorgen vroeg wel, toen we Plants vs. Zombies 2 eindelijk in Nederland konden downloaden. In de iOS game-update is vanavond ook nog genoeg om je mee bezig te houden. BattleFriends in Tanks is Wordfeud met tanks, Gold Digger is het spannendste potje graven dat we ooit hebben meegemaakt, Pirate Legends ziet er fenomenaal uit en we hebben ook de nodige kleine updates en nieuwtjes die interessant zijn.

BattleFriends in Tanks: Wordfeud met kanonnen

BattleFriends in TanksBattleFriends in Tanks bewijst maar mooi weer dat asynchrone multiplayergames zich niet hoeven te beperken tot enkel woordspelletjes. Het online spelprincipe leent zich net zozeer voor keiharde oorlogsspelletjes, ook al verhullen ze zich in vrolijke kleurtjes zoals bij dit spelletje. Deze game zet jou en je vrienden in tanks, waarna je met richtknoppen ervoor moet zorgen dat jouw schot tegen de ander komt. Het is een kwestie van gissen en de situatie goed in je opnemen – een opdracht die je zo snel mogelijk moet vervullen. Na één poging is je beurt namelijk voorbij en krijgt je tegenstander een pushbericht om hem er op te wijzen dat hij aan de beurt is.
Downloaden: BattleFriends in Tanks (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Gold Diggers: met een rap tempo graven

Gold DiggerNog nooit gaf een spel zo’n sensationeel beeld van goudgravers als Gold Diggers. Deze game laat je namelijk oneindig lang naar beneden graven in je zelf samengestelde machine, om op deze manier zoveel mogelijk mineralen uit de grond te vissen. Je verzamelde geld kun je weer investeren in nieuwe onderdelen voor je graafbak, waardoor je sneller, soepeler en met meer schietgerei naar beneden kunt boren. Dat laatste heb je namelijk verrassend genoeg nodig: de aarde in Gold Diggers zit vol met obstakels en gevaarlijke wezens, waardoor het spel al snel verandert in een oneindige rengame. Maar dan naar beneden.
Downloaden: Gold Diggers (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Pirate Legends TD: fenomenaal mooie tower defense

Pirate Legends TDWe moeten toegeven dat we met de komst van Plants vs. Zombies 2 eigenlijk niet zitten te wachten op nog een tower defense-spelletje. Dat is jammer, want Pirate Legends TD is visueel zo fraai dat we de game maar wat graag de hele dag lieten draaien op een iPhone-scherm om op de achtergrond aan te houden. Dat is gelijk ook het enige waarmee Pirate Legends zichzelf echt op de schatkaart zet: de game is ondanks zijn bijzondere uiterlijk en de fenomenale presentatie in grote lijnen een tower defense-spel als vele anderen. Gelukkig zijn er gamers die nooit moe lijken te worden van dit beproefde spelprincipe.
Downloaden: Pirate Legends TD (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Maar ook…

De donderdag is altijd een met nieuwe games gevulde dag, maar vandaag lijkt er ook opmerkelijk veel nieuws voorbij te komen. We sommen het daarom graag even kort voor je op.

  • Een update voor Minecraft heeft de zon, maan en sterren toegevoegd. Ook kun je nu grotere schatkisten maken, quartz verwerken en is het titelscherm vernieuwd.
  • Papa Pear Saga is de volgende game uit de keuken van Candy Crush Saga-maker King. Hij wordt op het moment getest in de Canadese App Store en zal deze herfst internationaal verschijnen.
  • Het was even stil rond Asphalt 8, nadat de game niet op het verwachte moment verscheen. Inmiddels heeft Gameloft bekendgemaakt dat de game op 22 augustus in de App Store verschijnt.
  • Puzzelspelletje Dots heeft een nieuwe Moves-modus, meer trofeeën en ondersteunt een reeks nieuwe talen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 19:09
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, minecraft, twodots

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.