Weekend Read wil teksten lezen op de iPhone makkelijker maken

Weekend Read wil lezen op de iPhone eenvoudiger maken door bestanden te optimaliseren voor het kleinere scherm. De app ondersteunt verschillende formaten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

weekend-read-icoon-kleinTekstbestanden lezen op je iPhone kan soms aardig ingewikkeld zijn. Je hebt te maken met verschillende formaten, lettertypes en je moet regelmatig moeite doen en inzoomen om tekst goed te kunnen lezen. Weekend Read is een nieuwe gratis iPhone-app die gemaakt is met deze punten in het achterhoofd. Het is volgens de makers in het bijzonder geschikt voor het lezen van filmscripts, maar ondersteunt ook verschillende andere formaten.

Waarom filmscripts zul je misschien denken? De app is een idee van John August. Hij is de tekstschrijver van onder meer verschillende Tim Burton-films, zoals Big Fish en Frankenweenie. Weekend Read is ontstaan vanuit de behoefte om filmscripts eenvoudiger op de iPhone te kunnen lezen. Maar omdat dit slechts voor een beperkte groep mensen interessant is, is er gekozen om ook ondersteuning voor verschillende andere formaten te bieden. Weekend Read ondersteunt naast PDF ook Markdown-, Fountain-, Final Draft- en gewone tekstbestanden.

weekend-read-importweekend-read-files

Het bijzondere aan Weekend Read is de geoptimaliseerde weergave voor PDF-bestanden en filmscripts. Die maakt het mogelijk om te wisselen tussen vier verschillende lettertypen en -groottes. Tijdens het aanpassen zie je meteen een voorbeeld van de tekst. Ook aan lezen in het donker is gedacht. Via het tekstmenu activeer je met één simpele schakelaar de Dark Mode. Filmscripts zijn vaak documenten van tientallen pagina’s. De ingebouwde Page Jumper laat je eenvoudig wisselen tussen pagina’s.

weekend-read-screenplayweekend-read-bigfish-2

In Weekend Read vind je ook uitgebreide mogelijkheden om bestanden te importeren en aan je bibliotheek toe te voegen. De gratis app laat je vier bestanden tegelijkertijd in je bibliotheek opslaan. Onbeperkte opslag kun je met een in-app aankoop van €8,99 ontgrendelen. Alle bestanden worden in de app opgeslagen. Je kunt bestanden rechtstreeks importeren vanuit de Dropbox-app en door een linkje naar een tekstbestand te plakken. Ook e-mailbijlagen kun je met Openen in-functie van iOS meteen openen in Weekend Read.

Downloaden: Weekend Read (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 12:33
Categorie Productiviteit
Onderwerp voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.