Kooaba Déjà Vu: fotomemo’s maken met je iPhone

Met Déjà Vu maak je snel foto's van dingen die je wilt later nog eens op wilt zoeken zoals een tijdschrift of een artikel in een krant. De foto's komen dankzij een speciale technologie automatisch in de goede categorie te staan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kooaba-deja-vuHet Zwitserse bedrijf Kooaba heeft een iPhone-app uitgebracht voor visuele memo’s. De app is bedoeld om allerlei dingen die je tegenkomt vast te leggen met je camera, zoals cd-covers, boekcovers, wijnflessen, posters en andere zaken die je wilt onthouden. Dankzij beeldherkenning kun je de memo’s op een later moment snel doorzoeken. Zit je bijvoorbeeld in een café en drink je een lekkere fles wijn, dan kun je het label op de foto zetten. Sla je vervolgens een krant open en zie je een interessant artikel, dan kun je die ook op de foto zetten. Een tijdschrift dat je binnenkort eens in de kiosk wilt kopen? Klik!

dejavu-voorbeeldOok die staat erop. Je ziet een lekker recept ergens staan… hebbes! Er is een concert waar je zeker kaartjes voor wilt kopen… klaar!

De meeste mensen zouden hiervoor misschien naar Evernote grijpen, want ook daar kun je fotomemo’s maken. Déjà Vu heeft een paar extra’s, waardoor je de memo’s ook makkelijker weer terug kunt vinden. De beeldherkenningstechnologie van Kooaba herkent meer dan 30 miljoen afbeeldingen en kan vervolgens automatisch extra info aan de foto toevoegen. Maak je bijvoorbeeld een foto van een albumhoes, dan wordt de foto vanzelf toegevoegd aan de categorie ‘muziek’ en staat de naam van de band erbij. Ook staat er een linkje naar Amazon bij, om het album meteen te kunnen kopen. Alle afbeeldingen worden online gesynchroniseerd, zodat je er ook vanaf de desktop bij kan. Je kunt met de gratis versie van de app 30 fotomemo’s per maand maken. Wil je meer, dan betaal je $19,99 per jaar.

De ontwikkelaar van Kooaba maakte eerder de app Paperboy, waar we ook over hebben geschreven.

Downloaden: Kooaba Déjà Vu (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=M9QkTpGrabo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 20:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.