Koningslied: met iPhone-app op de foto voor koning Willem-Alexander

Koningslied is een iPhone-app van Radio 2 waarin je foto's en dromen voor het land kan insturen. Radio 2 kan bellen met enkele inzenders.

Koningslied iPhone Radio 2 appRadio 2 en Nationaal Comité Inhuldiging hebben een applicatie uitgebracht die alvast voorbereidt op de komst van koning Willem-Alexander. De iPhone-app Koningslied draait vooral om het ten gehore brengen van het lied dat Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis en Jim Bakkum zullen zingen voor de aankomende vorst, maar bevat ook sociale elementen. Zo kunnen gebruikers hun droom voor Nederland delen en op de foto gaan met het ‘Willem en wij-teken’.

In de gratis te downloaden applicatie zijn al verscheidene foto’s te vinden van gebruikers die met het teken op de foto gingen; een W-gevormd door je wijs-, middel- en ringvinger. In het eerste tabblad van de app kan je ook je eigen foto insturen, net als je eigen geschreven droom voor het land. Om op de hoogte te blijven van het Koningslied, en misschien om misbruik te voorkomen, dien je voor het inzenden wel je naam, woonplaats, mailadres en optioneel een telefoonnummer op te geven. De laatste voer je in als je door Radio 2 gebeld wil worden.

Het tabblad Inzendingen zie je reeds opgestuurde foto’s en teksten terug. Verder heeft Koningslied een tabblad ingeruimd voor nieuws omtrent het lied en de aanstaande troonwisseling. Het lied vind je in het vierde tabblad, als het er eenmaal is.

Downloaden: Koningslied (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Koningslied introscherm met foto iPhone Koningslied ingezonden dromen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 18:02
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen koninginnedag, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.